Antena Căutare

Plugusorul si Capra - obiceiuri stravechi la loc de cinste in Bistrita-Nasaud

Obiceiurile stravechi sunt o comoara pentru locuitorii unui sat din judetul Bistrita-Nasaud. In ajunul Anului Nou, fiecare ulita a prins viata datorita colindatorilor. Gospodarii au primit cu emotie in casele lor Plugusorul si Capra si i-au cinstit cu tuica si cozonac pe tinerii care pastreaza traditia.

Cand vocile colindatorilor au inceput sa rasune pe ulite, satenii abia terminau de pregatit mesele. Bunatatile traditionale au fost asezate langa bradul imbodobit. Tinerii imbracati in costume populare au trecut portile de dinainte deschise si au pornit spectacolul.

Urarile din batrani le-au facut o impresie buna gazdelor, care au savurat fiecare moment al colindului. Incantarea a fost si mai mare odata ce a inceput si jocul caprelor.

Tuica a fost buna, dar colindatorii au apreciat mai mult prajiturile de casa, printre care si traditionalul cozonac. Fiecare gustare e un bun motiv pentru tineri sa urmeze obiceiurile stravechi in fiecare an.

In ciuda frigului, colindatorii au inveselit fiecare familie din sat, cu speranta ca ii vor gasi sanatosi pe oameni si in ajunul anului viitor.

N-am scapat de Apocalipsa! Rasputin a prezis sfarsitul lumii pentru anul 2013... Targu Jiu: 26 de cupluri au spus DA in noaptea dintre ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x