Antena Căutare

„Poarta către iad” a început să se mărească și oamenii de știință urmăresc fenomenul! Ce s-a descoperit despre acest loc

O gaură imensă supranumită „Poarta către iad” a început să se mărească și au ieșit la iveală detalii îngrijorătoare despre acest loc, despre care mulți cred că ar fi, de fapt, o poartă către infern.

Galerie
În ultimii treizeci de ani, gaura uriașă cunoscută drept „Poarta către iad” și-a triplat dimensiunea | sursa foto: Profimedia

În ultimii treizeci de ani, gaura uriașă cunoscută drept „Poarta către iad” și-a triplat dimensiunea și numeroși cercetători au început să urmărească atent fenomenul. Un geofizician a dezvăluit detalii uluitoare despre locul despre care mulți cred că ar fi un portal către infern.

„Poarta către iad” a început să se mărească și oamenii de știință urmăresc fenomenul! Ce s-a descoperit despre acest loc

Craterul Batagay, uneori zis și Batagaika sau „Poarta către iad”, se extinde rapid și acest lucru îi îngrijorează pe cercetătorii din domeniul geofizicii, căci în ultimii 30 de ani dimensiunea s-a triplat.

Craterul Batagaika (Batagay) din taigaua Siberiană a început să se formeze după defrişarea terenurilor forestiere, prin anii 1960. Temperaturile au crescut căci soarele a încălzit în mod direct pământul și acest lucru a cauzat dezghețarea permafrostului. Astfel a apărut un crater.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: O femeie a văzut că „porțile iadului” par să se deschidă chiar în curtea casei și totul a fost surprins pe camerele de filmat

De-a lungul timpului, acest crater și-a mărit considerabil dimensiune. Fenomenul este de fapt unul îngrijorător pentru oamenii de știință, căci în ultimii 30 de ani suprafața găurii s-a triplat. Mai mult decât atât, schimbările climatice par să accelereze acest fenomen, lucru ce îi îngrijorează din plin pe oamenii de știință. În prezent, craterul este atât de mare încât poate fi observat din spațiu, dar nu asta îi îngrijorează cel mai mult pe oamenii de știință, au informat cei de la mirror.co.uk.

Prin dezghețarea acestui permafrost, materiile organice (plante, animale) ce au fost înghețate se vor dezgheța și descompune, ceea ce va duce la eliberarea de dioxid de carbon și metan în atmosferă. Aceste gaze sunt responsabile de accelerarea efectului de seră și deci, pot agrava fenomenul de încălzire globală.

Citește și: Arheologii au găsit o peșteră bizară care se presupune că face legătura cu lumea de dincolo. Unde se află

Există și un detaliu pozitiv în privința craterului cunoscut drept „Poarta către iad”: straturile expuse de crater ar putea dezvălui 200.000 de ani de date climatice, geologice și geofizice.

Batagaika a scos la lumină o serie de animale conservate în permafrost, precum specii ca Equus lenensis (un cal din Pleistocen) și Bison priscus (bizonul preistoric de stepă) precum și rămăşiţe de lei şi lupi. În plus, Batagaika ar putea scoate la iveală rămășițele conservate ale pădurilor îngropate de mult timp, probe antice de polen și multe alte informații ce ar putea oferi o mai bună înțelegere a schimbărilor climatice din trecutul planetei noastre.

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

Un tânăr a mers la spital fiindcă se simțea rău, dar medicii au fost uluiți atunci când au descoperit ce avea în abdomen... O mireasă a rămas mască atunci când a văzut cum a putut să apară cumnata ei la nuntă, fără pic de reținere. Invitații s-...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x