Antena Căutare

„Poarta Iadului” este deschisă de 40 de ani! Este uriașă! Peisajul apocaliptic a fost filmat cu o dronă – Video  

Craterul Derweze din Turkmenistan, cunoscut și ca „Poarta Iadului”, măsoară 69 de metri în diametru și 30 de metri în adâncime. Acesta arde de peste 40 de ani.

Craterul Derweze din Turkmenistan, cunoscut și ca „Poarta Iadului”, măsoară 69 de metri în diametru și 30 de metri în adâncime. Acesta arde de peste 40 de ani.

Imagini spectaculoase cu „Poarta Iadului” au fost surprinse de o cameră de filmat amplasată pe o dronă.

„Poarta Iadului” a fost creată în anul 1971, când un grup de ingineri sovietici căuta petrol. Rușii și-au văzut la un moment dat echipamentul prăbușindu-se.

Temându-se că gazul metan din „Poarta Iadului” va ajunge în atmosferă, inginerii sovietici au dat foc craterului Derweze, în speranța că acesta va arde timp de câteva săptămâni.

Însă, flăcările din „Poarta Iadului” nu s-au stins nici până acum.

Fotograful și operatorul de drone Alessandro Belgiojoso a captat imagini uimitoare, HD, cu „Poarta Iadului”.

„Poarta Iadului” devenit o atracție pentru turiștii în căutare de aventură, curioși în privința acestui crater care arde de 40 de ani în mijlocul deșertului.

Craterul se află la aproximativ 240 de kilometri de Așgabat, capital Turkmenistanului. Sute de turiști merg să îl vadă în fiecare an.

Surpriză inedită pentru un bărbat când s-a întors în parcare! Un Koala se relaxa pe bancheta din spate a mașinii... Guma de mestecat cumpărată cu cinci lei a fost vândută la licitație cu 390.000 de lire sterline. Sir Alex Ferguson meste...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x