Antena Căutare

Portret urias al lui Martin Luther King, format numai din cuburi Rubik

Pete Facteau a petrecut 40 de ore pentru a gandi un monumental mozaic al lui Martin Luther King, format in totalitate numai din cuburi Rubik. Opera, denumita “Dream Big”, a fost creata dupa o schita generata de un computer.

Determinatul artist a utilizat 4.242 de cuburi Rubik pentru a construi impresionantul mozaic, care a cantarit la sfarsit aproape o jumatate de tona.

Pete Facteau a asamblat inovativul portret cu ajutorul organizatiei YouCanDoTheRubiksCube, Biserica Congregationala First Park, Fundatia pentru Dezvoltarea Tinerilor si Scoala de Drept Cooley. Apoi, in anul 2010, artistul si-a inscris proiectul in competitia ArtPrize din Michigan, si a iesit printre primii 50 de participanti, din cei 1.700 inscrisi.

"Dream Big" a reprezentat o cotitura in cariera artistica a lui Fecteau, multa lume devenind apoi interesata de el si de munca sa. Desi lucra ca designer in viata de zi cu zi, Fecteau nu a considerat niciodata ca aceste cuburi Rubik ar putea reprezenta pentru el inceputul unei cariere de succes.

2012/03/21//548310-pete_fecteau4.jpg

"A fost un proiect ciudat. De multe ori am vrut sa abandonez, dar a doua zi ma fortam sa continui treaba. Ma simt de parca acest proiect a avut propria personalitate. Nu pot spune ca ma mira atentia pe care o primesc acum, pentru ca atunci cand am vazut prima oara produsul finit, am ramas la fel de uimit ca si ceilalti", a povestit Pete Facteau.

Nu rata GALERIA FOTO de mai jos!

Sursa / Foto: mymodernmet.com

VIDEO! Amuzament pe soselele din SUA: Pompierii isi fac datoria in rochite... VIDEO! Imbratisari calduroase din partea unor pui de leu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x