Porumbeii, capabili sa numere la fel ca oamenii si primatele

Daca pana acum se credea ca doar oamenii si cateva specii de primate sunt capabile sa numere, cercetatorii neozeelandezi au descoperit ca si porumbeii au aceasta capacitate.

Porumbeii nu se descurca bine doar atunci cand vine vorba sa gaseasca drumul inapoi spre casa, ci si atunci cand trebuie sa numere.

In cadrul studiului realizat la Unversitatea Otago, citat de Daily Mail, mai multi porumbei au fost pusi sa ordoneze crescator imagini in care erau reprezentate pana la noua obiecte de culori, marimi si forme diferite. Cu cat diferenta numerica dintre imagini era mai mare, cu atat mai bine si mai repede se descurcau porumbeii.

Atunci cand rezolvau corect exercitiul, erau rasplatiti cu graunte de grau. Oamenii de stiinta care au realizat studiul au declarat ca porumbeii s-au descurcat la fel de bine ca si maimutele care au participat pana acum la astfel de experimente.

Foto: William van der Vliet

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri