Antena Căutare

”Potențial periculos”! Un asteroid va trece pe lângă Terra pe 21 noiembrie. Ce spune NASA

Un asteroid cu diametrul cuprins între 280 şi 620 de metri va trece pe lângă Terra în noaptea de miercuri spre joi, la o distanţă de aproximativ 4,3 milioane de kilometri. A fost inclus în categoria obiectelor spaţiale "potenţial periculoase", conform NASA.

”Potențial periculos”! Un asteroid va trece pe lângă Terra pe 21 noiembrie. Ce spune NASA
Un asteroid încadrat în categoria „potențial periculos„ va trece pe lângă Terra

Potrivit Centrului pentru studierea obiectelor din apropierea Pământului (CNEOS) din cadrul NASA, asteroidul 481394 (2006 SF6) va avea o viteză de aproximativ 29.000 de kilometri pe oră în momentul în care va trece cel mai aproape de Terra, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 02.00.

Asteroidul este inclus în categoria "potenţial periculos” deoarece se apropie de Terra la mai puţin de 7.480.000 de kilometri.

Specialiştii consideră faptul că acesta va trece la o distanţă suficient de mare încât planeta să nu fie în pericol, însă pot exista anumiți factori care îi pot modifica traiectoria.

FOTO/ Cum arată prima felicitare de Crăciun din lume. Datează din anul 1843, iar iubitorii sărbătorilor de iarnă o pot a... Îndemnul neobișnuit al unui preot din Constanța. De la ce trebuie să ne abținem înainte de Crăciun: „Postul plăcut de Du...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x