Antena Căutare

Povestea bărbatului care a aflat că-i plătea factura vecinului la curent timp de 18 ani. Cum a descoperit

Un locuitor din Vacaville, California, pe nume Ken Wilson, a trăit o experiență incredibilă, după ce a aflat că, timp de aproape două decenii, a plătit facturile la energie electrică ale vecinului său, fără să bănuiască nimic.

Povestea bărbatului care a aflat că-i plătea factura vecinului la curent timp de 18 ani. Cum a descoperit | Shutterstock

Povestea sa a devenit un exemplu de cum mici erori pot rămâne nedescoperite ani de zile, afectând bugetul unei familii și aducând o situație greu de crezut.

Povestea bărbatului care a aflat că-i plătea factura vecinului la curent timp de 18 ani. Cum a descoperit

Ken Wilson, client fidel al companiei de furnizare a energiei electrice Pacific Gas and Electric Company (PG&E), a început să-și pună semne de întrebare când a observat o creștere inexplicabilă a costurilor pe care le plătea lună de lună. În ciuda eforturilor sale de a reduce consumul de energie, facturile nu păreau să scadă deloc.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

„Am încercat să fiu cât mai atent. Am schimbat becurile, am folosit aparate mai eficiente și am făcut tot ce puteam pentru a reduce consumul de energie. Dar nu vedeam nicio diferență pe facturi”, a povestit Wilson. Suspiciunile sale au crescut și mai mult când a observat că, în ciuda acestor măsuri, costurile continuau să urce.

Citește și: Satul din Europa unde toți cei 6000 de locuitori au case pe aceeași stradă. Cum arată de la înâlțime „Mica Toscana”

Nemulțumit de situație, Ken a decis să ia măsuri mai drastice. A achiziționat un dispozitiv special care să monitorizeze consumul de energie în timp real, convins că problema era de natură tehnică. În mod surprinzător, atunci când a întrerupt toate întrerupătoarele din casă, contorul continua să înregistreze consum de energie. Acest detaliu a ridicat un semn clar de întrebare: cine consuma electricitate pe banii săi?

În căutarea unui răspuns, Wilson a contactat compania PG&E pentru a investiga problema. Un reprezentant al companiei a venit la fața locului și, după o verificare amănunțită, a descoperit șocantul adevăr: de aproape 18 ani, Ken plătea pentru consumul de energie al vecinului său. Se pare că, dintr-o eroare apărută în 2009, contorul care îi fusese atribuit era, de fapt, legat la rețeaua de alimentare a locuinței vecine.

Citește și: Femeia care a divorțat de ea însăși după un an de mariaj. Care au fost motivele separării, deși a făcut terapie de cuplu

Compania de electricitate PG&E și-a recunoscut vina și și-a cerut scuze pentru greșeala tehnică care a afectat finanțele familiei Wilson ani la rând. Într-un gest de reparație, aceștia i-au oferit un credit substanțial pentru perioada în care a fost nevoit să plătească facturile vecinului.

Reprezentanții PG&E au subliniat importanța verificării corespunzătoare a numerelor de pe contoarele de energie și au încurajat toți clienții să se asigure că datele furnizate corespund consumului lor real. „Aceste erori sunt rare, dar nu imposibile. Ne dorim ca toți clienții noștri să fie conștienți și să verifice periodic dacă toate informațiile sunt corecte”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Cazul lui Ken Wilson este un exemplu clar al importanței monitorizării atente a consumului de energie și a corectitudinii datelor furnizate de furnizorii de servicii. După 18 ani în care a plătit pentru energia altcuiva, Wilson și-a primit, în sfârșit, dreptatea și, totodată, o lecție valoroasă despre cât de important este să fii vigilant atunci când vine vorba de facturi.

Echinocțiul de toamnă: Când începe oficial toamna astronomică și în ce zi are loc trecerea la ora de iarnă... O femeie a intrat în bucătărie și și-a dat seama imediat că soțul o înșala. Ce l-a dat de gol: „A fost mereu sub ochii m...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 24 septembrie 2024. Andrei și Bianca, campioni la skandenberg, au atins pragul de 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 24 septembrie 2024. Andrei și Bianca, campioni la skandenberg, au atins pragul de 3.500 de lei Marti, 24.09.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x