Antena Căutare

Povestea lui Fatou, cea mai bătrână gorilă din Europa: un marinar a cumpărat-o din Africa şi a oferit-o apoi proprietarului unui bar din Marsilia, în schimbul notei de plată

Fatou, cea mai bătrână gorilă din Europa, în vârstă de 60 de ani, a fost sărbătorită joi, într-o grădină zoologică din Berlin, cu un coş de fructe dulci - ananas şi banane -, informează thelocal.de.

Fatou, cea mai bătrână gorilă din Europa, în vârstă de 60 de ani, a fost sărbătorită joi, într-o grădină zoologică din Berlin, cu un coş de fructe dulci - ananas şi banane -, informează thelocal.de.

Data naşterii lui Fatou nu este cunoscută însă cu exactitate, deoarece ea nu s-a născut în captivitate. Călătoria ei spre Berlin a fost destul de sinuoasă: un marinar a cumpărat-o din Africa de Vest şi a oferit-o apoi proprietarului unui bar din Marsilia, în schimbul notei sale de plată. Patronul barului a luat legătura cu Grădina Zoologică din Berlin şi a dus-o pe Fatou în Germania în 1959.

Acolo, specialiştii germani au estimat că micuţa gorilă avea o vârstă de aproximativ doi ani.

Fatou împarte titlul de cea mai vârstnică gorilă din lume cu o Trudy, născută în 1957, care trăieşte într-o grădină zoologică din statul american Arkansas. Fatou şi Trudy au devenit cele mai vârstnice gorile din lume după moartea lui Colo, în Ohio, în ianuarie 2017.

A primit un tort aniversar

Joi, Fatou nu a primit însă un tort aniversar din partea îngrijitorilor ei, care îi supraveghează dieta, ci un coş cu fructe dulci - ananas şi banane.

Pe parcursul vieţii sale în Berlin, Fatou a avut mulţi pui şi are o familie numeroasă. Una dintre nepoatele sale, M'Penzi, trăieşte tot în Berlin şi are la rândul ei doi strănepoţi, care trăiesc în Olanda, precizează Tagesspiegel.

Vinerea e cu surprize pentru multe dintre zodii! Pe tine ce te așteaptă?... Transformare şocantă! O tânără a mâncat opt luni de zile doar trei mere pe zi: "Le alegeam pe cele mai mici!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x