Antena Căutare

Povestea lui Leonardo DiCaprio şi bătălia pentru Premiul Oscar! De ce nu vrea celebrul trofeu să ajungă în mâinile lui

Leonardo DiCaprio face parte din elita vedetelor de la Hollywood, este actorul preferat al regizorului Martin Scorsese, a adus la viaţă personaje complexe, are în palmares 138 de nominalizări la cele mai importante premii din lumea filmului, dar nu a câştigat niciodată un Oscar. DE CE?

Povestea lui Leonardo DiCaprio şi bătălia pentru Premiul Oscar! De ce nu vrea celebrul trofeu să ajungă în mâinile lui
Leonardo DiCaprio se luptă de ani buni pentru un Oscar, însă premiul nu "vrea" să ajungă la el

Leonardo DiCaprio face parte din elita vedetelor de la Hollywood, este actorul preferat al regizorului Martin Scorsese, a adus la viaţă personaje complexe, are în palmares 138 de nominalizări la cele mai importante premii din lumea filmului, dar nu a câştigat niciodată un Oscar. DE CE?


Cariera lui DiCaprio a început timid cu câteva apariţii în seriale TV la începutul anilor ’90, însă succesul avea să îl guste în 1993, când a avut rolul unui copil cu probleme mentale în drama “What's Eating Gilbert Grape”. Interpretarea fabuloasă i-a adus prima nominalizare la Premiile Oscar şi i-a deschis porţile către celebritate…


Patru ani mai târziu, Leonardo a obţinut rolul vieţii sale în “Titanic”, alături de Kate Winslet. Filmul a fost nominalizat la paisprezece premii Oscar, câştigând unsprezece, inclusiv cel mai bun film şi cel mai bun regizor. A devenit filmul cu cele mai bune încasări ale tuturor timpurilor, cu încasări de peste 1,8 miliarde de dolari la nivel mondial şi şi-a păstrat acest titlu timp de doisprezece ani (până când a fost depăşit de următorul film al lui James Cameron - "Avatar"). De aici a început nebunia!


Leo şi Kate, în cea mai faimoasă scenă din Titanic


De-a lungul celor peste 20 de ani de experienţă în lumea filmului, Leo a reuşit să surprindă în permanenţă publicul din întreaga lume cu personajele dificile pe care le-a adus la viaţă. Rolurile din “Omul cu masca de fier” (1998), “Catch me if you can” (2002), “The Aviator” (2004), “Blood Diamond” (2006), “The Departed” (2006), “Revolutionary Road” (2008), “Shutter Island” (2010), “Inception” (2010), “J. Edgar” (2011), “Django Unchained” (2012), “The Great Gatsby” (2013) şi “The Wolf of Wall Street” (2013) l-au ajutat să convingă fanii şi criticii de film că e unul dintre cei mai buni actori în viaţă.

A fost nominalizat de cinci ori la Premiile Oscar, dar celebra statuetă nu a ajuns niciodată în mâinile lui. Iată actorii care i-au furat marele trofeu!


1994 – nominalizare pentru “cel mai bun actor în rol secundar”


Leonardo DiCaprio a interpretat magistral personajul Arnie, un copil cu un grad ridicat de retard mental, în filmul “What's Eating Gilbert Grape”. Cu toate astea, în acel an, actorul Martin Landau a obţinut premiul Oscar pentru rolul lui Bela Lugosi, în comedia neagră “Ed Wood”.


Martin Landau

Arnie

2004 – nominalizare pentru “cel mai bun actor în rol principal”


Leonardo DiCaprio a interpretat rolul lui Howard Hughes, pionier în domeniul aviaţiei, care mai târziu a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. În acel an, trofeul a fost câştigat de Jamie Foxx, pentru personajul din filmul “Ray”.

Jamie Foxx

Leonardo, în rolul din "The Aviator"

2006 – nominalizare pentru “cel mai bun actor în rol principal”


Leo a intrat în pielea lui Danny Archer, în filmul “Blood Diamond”, însă premiul a fost câştigat de Forest Whitaker, pentru rolul din “The Last King of Scotland”.

Forest Whitaker

Leo, în rolul lui Danny Archer

2013 – nominalizare pentru „cel mai bun actor în rol principal” şi pentru “cel mai bun film” (în calitate de producător)


DiCaprio s-a luptat pentru un Oscar cu rolul lui Jordan Belfort, din filmul “The Wolf of Wall Street”, însă premiul a fost obţinut de actorul Matthew McConaughey, pentru personajul din “Dallas Buyers Club”.


În ceea ce priveşte premiul pentru cel mai bun film, acesta a fost câştigat de filmul “12 Years a Slave”.

Matthew McConaughey

Leo, în rolul lui Jordan Belfort

Înspăimântător și binefăcător deopotrivă. Dealul unde 100.000 de cruci te vindecă de boli !... Într-o zi, un soț a venit la tatăl său și i-a spus: "Tată, n-o mai suport pe soția mea, vreau s-o omor, dar mi-e te...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x