Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Povestea Mariei Dragescu, femeia pilot care a salvat mii de vieti in al Doilea Razboi Mondial

A implinit astazi o suta de ani si a trait o viata de film! Vorbim de o femeie pilot care a facut parte dintr-o escadrila de legenda. In al doilea Razboi Mondial a salvat mii de soldati din cele mai periculoase puncte de pe front. Dar cel mai important lucru pentru noi - este romanca si e un motiv de mandrie.

Avioanele sanitare romane indeplinesc pe front o adevarata misiune samariteana. care ii vor transporta catre spitalele din tara!

In acel moment, Escadrila Alba era unica in lume. O mana de femei aviatoare care au dat dovada de un curaj nebun. Au salvat probabil mii de viet in urma unor misiuni extrem de periculoase.

Mariana Dragescu a implinit o suta de ani. Iar casa i-a fost plina. Au venit sefii din Ministerul Apararii, iar Mariana Dragescu i-a intampinat - cum altfel? - in uniforma militara. Mariana Dragescu a fost mobilizata in 1941 si a participat la razboi, pana in ultima zi. S-a ocupat de evacuarea aeriana a ranitlor din cele mai fierbint puncte ale razboiului.

Dupa 90, Mariana Dragescu a cazut in uitare. S-a trezit si cu penisa taiata. Insa nu a dezarmat. Cei care o cunosc spun ca si astazi, la o suta de ani, este tot o luptatoare.

Recomandari