Antena Căutare

Povestea medicului care s-a îndrăgostit nebunește de o pacientă muribundă! ”A readus-o la viață” cu ghips, sârmă și ochi de sticlă și a trăit lângă ea șapte ani

În timp ce multe cupluri își promit iubire până când ”moartea îi va despărți”, Carl Tanzler a fost un medic din Germania, care a rămas în istorie pentru faptul că nu a lăsat nici măcar moartea să stea în calea iubirii sale. 

În timp ce multe cupluri își promit iubire până când ”moartea îi va despărți”, Carl Tanzler a fost un medic din Germania, care a rămas în istorie pentru faptul că nu a lăsat nici măcar moartea să stea în calea iubirii sale.

Carl Tenzler s-a născut în Dresda, în Germania în 1877 și a lăsat în urmă una dintre cele mai sinistre povești de iubire. La mijlocul anilor `20, acesta a emigrat împreună cu soţia lui în Statele Unite ale Americii. S-a schimbat numele și s-a stabilit într-un orășel din Florida, după care s-a angajat ca medic radiolog la Spitalul Marinei Militare din Key West, sub noul nume de Carl von Cosel. La scurt timp, însă, el a ales să se dedice întru totul carierei, așa că și-a părăsit familia.

Povestea medicului care s-a îndrăgostit nebunește de o pacientă muribundă! ”A readus-o la viață” cu ghips, sârmă și ochi de sticlă și a trăit lângă ea șapte ani

Câțiva ani mai târziu, însă, spre sfârșitul lunii aprilie, în 1930, în spitalul în care profesa Carl a fost internată Elena, o frumoasă cubaneză cu părul negru. Pentru acesta, femeia era un înger trimis din cer. Maria Elena Milagro de Hoyos i-a cucerit inima pe loc, întrucât era întruchiparea unei viziuni pe care ar fi avut-o în tinereţe. Dragostea lui, însă, s-a transformat, în scurt timp, într-o obsesie.

Diagnosticată cu tuberculoză, o afecțiune mortală la acea vreme, fericirea lor a fost umbrită. Deși Carl s-a dedicat total tinerei și a încercat să-i salveze viața, tânăra a muritun an şi jumătate mai târziu, pe 25 octombrie 1931, la doar 21 de ani.

Devastat de durere, Carl s-a ocupat de toate detaliile înmormântării. A aranjat să fie înmormântată într-un cavou scump, din piatră, a plătit ca trupul să-i fie îmbălsămat de cel mai priceput antreprenor de pompe funebre. Ulterior, timp de doi ani, el a vizitat mormântul tinerei în fiecare noapte, iar uneori intra în monumentul funerar, unde petrecea timp alături de sicriul cu trupul neînsuflețit. În 1933, însă, el a întrerupt vizitele.

Șapte ani mai târziu, însă, acesta a fost surprins în magazine de îmbrăcăminte pentru femei. Vizitele dese, însă, și cumpărăturile pe care le făcea au început să trezească suspiciuni. Unii credeau că acesta avea pe cineva, fiind văzut, în timp ce dansa în spatele draperiilor cu ceea ce părea a fi silueta unei femei.

Citește și: Povestea „Copilului Miracol”: a supraviețuit unui accident crunt când medicii nu-i mai dădeau nicio șansă de supraviețuire. A avut chipul mutilat, dar apoi a câștigat un concurs de Miss

Totul a ieșit la iveală, însă, în 1940, când bărbatul a fost vizitat de sora femeii pe care o iubea. Atunci, ea a descoperit că bărbatul trăia, de fapt, cu trupul neînsuflețit al fostei lui paciente.

Din dorința de a o avea aproape pe femeia pe care a iubit-o, bărbatul a intrat în cadou, a răpit trupul neînsuflețit și l-a dus într-un laborator. Acolo, însă, el i-a adus mici ajustări. Mai exact, a legat cu sârmă oasele unele de altele, a introdus fire metalice care să permită schimbarea poziţiei corpului şi, pe măsură ce pielea se descompunea, o înlocuia cu mătase ceruită, peste care a aplicat ghips. I-a confecţionat o perucă, a umplut cavitatea toracică şi cea abdominală cu cârpe şi i-a pus ochi de sticlă în orbite. Apoi a adus cadavrul acasă, l-a îmbrăcat, i-a pus bijuterii şi mănuşi, iar timp de şapte ani, a dormit cu el în acelaşi pat. Pentru a masca mirosul şi pentru a preveni efectele descompunerii, Tanzler folosea cantităţi impresionante de parfum, dezinfectanţi şi agenţi de conservare.

Povestea medicului care s-a îndrăgostit nebunește de o pacientă muribundă! ”A readus-o la viață” cu ghips, sârmă și ochi de sticlă și a trăit lângă ea șapte ani

Mai mult de atât, în urma unei examinări s-a descoperit că avea chiar un tub de carton în zona genitală a cadavrului, cel mai probabil pentru a permite contactul sexual. Medicii de atunci, însă, n-au putut să stabilească dacă acesta a comis acte de necrofilie.

Citește și: „Suntem inamici din cauza războiului, dar înainte de toate sunt medic și te voi salva”! Povestea soldatului american, căzut de la 6.000 de metri!

Medicul a fost arestat şi judecat pentru profanare de morminte şi sustragerea unui cadavru. Ulterior, însă, el a fost scos de sub acuzație, intervenind termenul de prescripție.

În ceea ce privește rămășițele pământești ale Elenei, acestea au fost expuse într-o sală de ceremonii funerare. După un timp, însă, cadavrul a fost înhumat într-un mormânt nemarcat, departe de ochii curioşilor. De asemenea, Carl n-a putut să treacă peste moartea Elenei, așa că și-a făcut o păpușă al cărei chip amintea de ea, alături de care a trăit până la moarte, în 3 iulie 1952.

Sursa: adevărul.ro, wikipedia.org, mylife.com

Mama lui l-a retras de la școală, ca să se poată juca pe calculator. În nici trei luni, puștiul a câștigat o mică avere!... A primit un pachet misterios. Când a văzut ce era înăuntru, a amuțit: „Mai există și oameni buni pe lumea asta!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x