Antena Căutare

Povestea primului astronaut care a jucat GOLF pe Lună. Cum a fost posibil așa ceva?

În 1971, un astronaut al NASA uimea întreaga Planetă și intra în istorie. Deși golful practicat pe suprafața Lunii presupune un oarecare risc, bărbatul s-a încumetat să ia crosa cu el în spațiu, pe ascuns. Acest om a fost Alan Shepard. 

În 1971, un astronaut al NASA uimea întreaga Planetă și intra în istorie. Deși golful practicat pe suprafața Lunii presupune un oarecare risc, bărbatul s-a încumetat să ia crosa cu el în spațiu, pe ascuns. Acest om a fost Alan Shepard.

Totul s-a întâmplat în 1971, în timpul celei mai negre perioade a NASA, după ratarea misiunii Apolo 13. Viitorul programului spațial cu oameni la bord era în joc, iar următoarea aselenizare trebuia să fie o adevărată reușită. Pentru asta, veteranul Alan Shepard a fost ales să conducă misiunea. Pioner al programului spațial american, în 1961, acesta devenise primul american ce ajungea în spațiu.

Ce nu bănuia NASA era ca Shepard nu dorea doar să aselenizeze pe Luna, ci își dorea să curețe imaginea agenției. Așadar, face o propunere îndrăzneață, aceea de a juca golf pe Lună.

Pasionat de golf, bărbatul începe să își conceapă un plan, în mare secret, pentru a-și îndeplini visul: să lovească o minge de golf în spațiu. Prima problemă cu care s-a confruntat, o dată ce ideea începea să prindă contur, era cum să transporte crosa de golf, fără să fie descoperită.

Deoarece trebuia respectată o anumită greutate pe modulul lunar, orice echipament ce nu era necesar era interzis din start. Astfel, își dă seama că trebuie să găsească o alternativă pentru crosa tradițională. Și a și găsit soluția: mânerul de aluminiu pliabil, al unui instrument de prelevat mostre de rocă lunară.

La 31 ianuarie 1971, Apolo 14 decolează de la Cape Canaveral. Întreaga națiune privea cu sufletul la gură momentul, fără să știe ce avea să se întâmple. Shepard a ascuns mingea de golf de ceilalți doi colegi de echipaj, în unul din buzunarele costumului său.

La 5 februarie, Apolo 14, aselenizează cu succes pe Lună. Astronautii petrec 33 de ore făcând diverse țeste și colectând mostre de sol lunar, potrivit teorii secrete.com.

În timpul transmisiunii în direct, Shepard decide să își îndeplinească marele vis și astfel intră în istorie ca primul om ce a jucat golf pe Lună.

Shepard loveste mingea cu o singură mână, din cauza costumului care îl incomoda, ratând prima lovitură. Repetând gestul, lanseaza mingea, aceasta parcurgând mai mulți kilometri, până la atingerea solului.

Astrounautul a intrat și în istoria golfului, cu cea mai lungă lovitură. Astăzi, celebra crosă de golf poate fi găsita la Muzeul Asociației de Golf, din Far Hills SUA.

Suedezii îl copiază pe Ceaușescu: mută un oraș cu 20.000 de suflete cu 3,5 kilometri mai la est... Superstiţii care îți aduc moartea. Te regăsești? "Dacă trei persoane se fotografiază împreună, cea din mijloc va mu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x