Antena Căutare

Te-a speriat Chucky? Povestea reală a păpușii posedate care a inspirat-o îți va da fiori pe șira spinării! - FOTO

Înspăimântătoarea păpușă Chucky din franciza cinematografică „Child’s Play” a fost creată pe baza unei povești reale cu adevărat înfricoșătoare – cea a păpușii Robert, care ar fi fost posedată.

Înspăimântătoarea păpușă Chucky din franciza cinematografică „Child’s Play” a fost creată pe baza unei povești reale cu adevărat înfricoșătoare – cea a păpușii Robert, care ar fi fost posedată.

Robert a fost o păpușă ce i-a aparținut unui copil pe nume Robert Eugene Otto. Deși este incert cum a început totul, păpușa Robert i-ar fi fost dăruită acelui copil de către o femeie de serviciu angajată de părinții lui. Femeia ar fi suferit o nedreptate în familia copilului, motiv pentru care ar fi blestemat păpușa folosind tehnici voodoo, înainte de a i-o oferi copilului.

Însă, o versiune mai plauzibilă a acestei povești este că păpușa i-a fost făcută cadou copilului în 1904, de bunicul lui. Acesta ar fi fost fabricată de compania germană Steiff.

Copilul Eugene Otto, nedespărțit de păpușa Robert

Indiferent de originea ei, păpușa Robert a devenit jucăria preferată a copilului din familia Otto. Deoarece copilul era strigat de toată lumea „Eugene”, el a decis să îi dea numele Robert acestei păpuși. Curând, păpușa își „câștigase” un loc la masă în familia Otto.

Legătura lui Eugene Otto cu păpușa Robert a fost descrisă de unii drept „nesănătoasă”. La fel a fost descrisă și de Cori Convertitio, curatpr la Muzeul Fort East Martello din orașul Key West, Florida, în colecția căruia se află în prezent această păpușă.

„Își căra păpușa peste tot și vorbea despre aceasta de parcă ar fi fost o persoană – Robert”, a spus Cori Convertitio.

Dincolo de faptul că trata păpușa de parcă ar fi fost o persoană, Eugene Otto începuse să dea vina pe aceasta pentru anumite accidente. La început, acest lucru a fost privit drept „jocuri nevinovate ale unui copil”, însă, după aceea, au început să se întâmple lucruri mai stranii.

Te-a speriat Chucky? Povestea reală a păpușii posedate care a inspirat-o îți va da fiori pe șira spinării! - FOTO

Sunet de pași, chicoteli și plimbări în absența familiei Otto

Mai mulți oameni au spus că l-au auzit pe Eugene Otto vorbindu-i acestei păpuși, după care copilul ar fi primit răspunsuri de la o voce diferită de a lui. Vecini și prieteni ai familiei Otto au spus că au văzut păpușa Robert făcând cu ochiul, râzând ori mergând prin casă când membrii familiiei nu erau acasă.

Când a crescut și s-a mutat cu soția lui, Eugene Otto a luat și această păpușă în noua lui locuință. Însă, la insistențele soției, lui, el a acceptat să păstreze păpușa Robert într-o încăpere aflată la mansard locuinței.

Totuși, mai mulți oameni care i-au cunoscut pe Eugene Otto și pe soția lui au spus că au auzit pași deasupra lor atunci când se aflau în vizită la cei doi, fără ca altcineva să mai fie în casă. În plus, cei care au intrat în încăperea în care se afla păpușa Robert ar fi auzit chicoteli ori ar fi văzut păpușa mișcându-se.

Uneori, păpușa Robert ar fi apărut la câte o fereastră – mai mulți elevi care treceau prin fața casei Otto au jurat că au văzut-o aparând și reapărând la fereastră, în diferite poziții.

Te-a speriat Chucky? Povestea reală a păpușii posedate care a inspirat-o îți va da fiori pe șira spinării! - FOTO

Otto și soția lui au murit în anii 1970. Casa lor, pe care Eugene Otto o numea „Casa artistului”, a fost cumpărată de Myrtle Reuter. Acesta a cumpărat și păpușa Robert, odată cu locuința. Și oamenii care au venit în vizită ulterior la această femeie au spus că au auzit pași și chicoteli. Unii dintre ei au spus și că păpușa Robert și-ar fi schimbat expresia feței dacă cineva din încăpere îl vorbea de rău pe Eugene Otto.

Fiica lui Myrtle Reuter a fost traumatizată de păpușa Robert, susținând că aceasta ar fi încercat să o atace de câteva ori. În anul 1994, Myrtle Reuter a decis să doneze păpușa muzeului.

Păpușa Robert, peripeții la muzeu

Însă, păpușa Robert a continuat să înspăimânte oameni. Vizitatori ai muzeului au trimis mii de scrisori, susținând că au suferit accidente ori alte neplăceri după ce au văzut păpușa. Alți vizitatori ai muzeului i-au trimis lui Robert cutii cu bomboane.

În muzeu, Robert este ținut într-o vitrină, unde este așezat cu o jucărie în brațe. Păușa Robert este scoasă din vitrină o singură dată pe an pentru a se verifica dacă au apărut semne de deteriorare. Aceasta a făcut parte dintr-o expoziție itinerant în 2008 și în 2015, ajungând în Las Vegas.

Păpușa Robert este atât de faimoasă, încât are propriile conturi pe rețelele de socializare Twitter și Facebook. Când aceasta primește scrisori de la copii, Conbertito încearcă să le răspundă. „Credem că Robert ar vrea să fie amabil cu oamenii”, a spus ea.

Dincolo de faptul că a inspirat franciza „Child’s Play”, păpușa Robert a inspirat un film cu numele lui, „Robert” (2015), care a fost continuat de: „The Curse of Robert the Doll” (2016), „The Toymaker” (2017) și „The Revenge of Robert the Doll”(2018).

Halloween-ul l-ar putea UCIDE. Povestea băieţelului cu "nervi de sticlă": orice sperietură înseamnă moarte... "Am 70 de ani şi fac striptease. Este cea mai bună alegere pe care am făcut-o în viaţă"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x