Live acumAcces Direct
Prime Time 20:25Chefi la cutite

Povestea tatuatorului care și-a transformat proteza pentru mâna într-o mașină te tatuat - VIDEO

Povestea lui JC Sheitan Tenet, un tatuator francez stabilit la Lyon, a început când în urma unui accident și-a pierdut brațul drept de la cot în jos la vârsta de 10 ani.

Povestea lui JC Sheitan Tenet, un tatuator francez stabilit la Lyon, a început când în urma unui accident și-a pierdut brațul drept de la cot în jos la vârsta de 10 ani.

Fiind dreptaci, acesta a crezut că visul lui de a deveni un artist de tatuaje s-a sfârșit.

”Ați încercat vreodată să îndepliniți sarcini cu mâna non-dominantă? Dacă ești dreptaci, ai încercat vreodată să te hrănești cu stânga? Sau dacă ești stângaci, cât de bine poți scrie cu dreapta? Pentru unii oameni, folosirea ambelor mâini vine în mod natural, dar dacă sunteți ca mine, mâna dvs. non-dominantă este aproape inutilă”, a spus tatuatorul, Sheitan Tenet.

Lipsa brațului nu l-a împiedicat să-și urmeze o viață de artist. El a învățat cum să-și folosească mâna stângă și să progreseze în arta tatuajelor. Sheitan Tenet admite că nu a fost ușor și că a avut dificultăți în găsirea unui artist care să-l accepte ca ucenic din cauza handicapului său. Dar acolo unde există o voință, există și o cale, iar acum exista și un nou mod de a tatua.

Tenet s-a întâlnit cu artistul JL Gonzal la convențiile de tatuaje. Cei doi au vorbit despre modalitățile în care Tenet să-și folosească brațul drept la tatuaj. Ca urmare, s-a născut noua proteză.

Gonzal a montat mașina pentru tatuaje pe care Tenet o folosea și cu care acesta era familiarizat cu un braț protetic vechi. A adăugat piese dintr-o mașină de scris mecanică și un gramofon pentru a da acel aspect steampunk. A terminat efectul cu un finisaj ruginit.

Trebuie remarcat faptul că bratul este perfect sigur, iar acele de tatuaje sunt de unică folosință. Brațul poate fi o sculptură cinetică pentru moment, dar Tenet a spus că aceasta este doar o versiune. Va trebui să așteptăm și să vedem ce versiuni mai sunt în stoc.

O mulțime de oameni au tatuaje, și fiecare tatuaj este special în propriul mod. Dar tatuajele făcute de JC Sheitan Tenet sunt cele mai speciale, deoarece artistul nu le face manual, ci ajutat de brațul său bionic.

Cum au devenit tatuajele o formă de artă

Tatuajul este o formă de artă apărută cu mii de ani în urmă. Acesta se realizau la început cu ajutorul unor ustensile din os, care aveau aspectul unor dălți zimțate. Tatuajul este practic introducerea de tuș într-un strat superficial al pielii, astfel putându-se crea diferite motive.

Deși la început tatuajele aveau rolul de a marca funcția unui individ într-un trib, acesta a fost preluat de europeni și de alte națiuni, modificându-i funcția într-una artistică.

Citește și: Ce tatuaje au vedetele şi care e povestea din spatele lor

Astăzi, tatuajele se execută în saloane specializate, care oferă condiții optime realizării unei astfel de lucrări (curățenie, aparatură profesională, personal specializat).

Modul de realizare a tatuajelor s-a modificat foarte mult în ultimele două sute de ani, în zilele noastre utilizându-se aparate special concepute pentru așa ceva, iar simplele modele de altă dată au fost înlocuite cu motive florale, simboluri chinezești etc., ajungându-se chiar la portrete de o calitate și fidelitate remarcabilă.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro