Antena Căutare

Povestea uluitoare a primului om care s-a vindecat de SIDA!

De ani de zile, cercetatorii se afla in cautarea unui leac impotriva virusului HIV si a bolii SIDA, care ucide anual sase milioane de oameni. Totusi, un american a reusit sa se vindece de aceasta boala, fiind un miracol pentru medicina.

Timothy Brown are 47 de ani si a fost supranumit "pacientul din Berlin". In 1995, cand era student in capitala Germaniei, el a fost testat seropozitiv. Totusi, din 2007, organismul sau nu a mai prezentat semne ale infectiei cu virusul HIV.

"Este extraordinar sa te vindeci de HIV. Acum merg mai usor si ma simt mult mai bine. Au disparut si durerile. Doar uneori mai sufar de migrene", a declarat Brown.

In 2007, el a primit o grefa de maduva osoasa, deoarece suferea si de leucemie. De atunci, Timothy Brown a incetat sa mai faca tratamentul cu antiretrovirale. Analizele au aratat ca nu mai are infectia in organism, iar medicii l-au declarat vindecat. Se pare ca "miracolul" consta chiar in grefa implantata. Aceasta provenea de la un donator care avea celule imunitare mutante rezistente la HIV.

Statisticile arata ca 0,3% din populatia lumii poarta aceste celule imune la virus.

In prezent, medicii continua sa-l monitorizeze pe Timothy Brown.

FOTO: abcnews.com

Google si-a modificat logoul pentru a marca debutul Jocurilor Olimpice de la Londra... Fostul premier Emil Boc, "grataragiu-sef" la Cluj...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x