Antena Căutare

Premieră absolută în implantologia dentară din România: prima operație din țară cu 4 implanturi zigomatice

Pentru prima dată în România, medicul implantolog doctor Taner Chemal alături de echipa sa au realizat o reabilitare fixă a maxilarului prin tehnica "QuadZygoma". O pacientă rămasă de ani buni fără niciun dinte și la care osul maxilar se atrofiase aproape complet a beneficiat de 4 implanturi zigomatice și lucrare fixă imediat.

Pentru prima dată în România, medicul implantolog doctor Taner Chemal alături de echipa sa au realizat o reabilitare fixă a maxilarului prin tehnica "QuadZygoma". O pacientă rămasă de ani buni fără niciun dinte și la care osul maxilar se atrofiase aproape complet a beneficiat de 4 implanturi zigomatice și lucrare fixă imediat.

Pacienta era practic condamnată să trăiască fără dinți. După ce mai mulți medici din țară, dar și din Spania nu i-au dat nicio speranță de a avea din nou dantură motivând lipsa acută a osului și necesitatea unor transplanturi riscante de os prelevat din creasta iliacă (șold) în care, după circa un an să se încerce inserarea unor implanturi dentare convenționale, pacienta a apelat la medicul stomatolog doctor implantolog Taner Chemal. În clinica domnului doctor fiind singurul loc din țară unde se practică tehnica QuadZygoma. Au urmat investigații clinice și radiologice complexe, analize de sânge, măsurători, iar în final diagnosticul a permis abordarea cazului prin tehnica mai sus menționată.
Au fost evitate transplanturile de os recoltat din șold, timpul lung de vindecare al acestora, riscurile potențiale și nu în ultimul rând costurile mari pe care le presupun astfel de intervenții. Acum, cu cele 4 implanturi speciale (zigomatice) și noua lucrare fixă montată imediat după operație, pacienta poate să facă un lucru pe care nu l-a mai făcut de foarte mulți ani - să zâmbească cu încredere și să mănânce orice aliment! Iar acest lucru a fost posibil în numai 24 de ore.

Într-un mod foarte simplu explicat, este vorba despre o operație de implanturi zigomatice la o pacientă de 73 de ani, care nu mai avea niciun dinte și care, deoarece a folosit foarte mulți ani placa dentară mobilă a avut osul maxilar puternic deteriorat, aproape inexistent. În acest caz nu se pot folosi implanturi convenționale, nemaiexistând osul în care acestea să fie introduse.
Operația cu implanturi zigomatice, în special cea cu 4 astfel de implanturi introduse simultan este considerată ca fiind de mare complexitate și poate fi realizată numai de către echipe experimentate de specialisti în chirurgie oro-maxilo-facială, implantologi, anestezist și proteticieni (proteziști-implantologi).

Pacienta, pe numele ei Maria P. – din provincie, cu anumite probleme medicale a fost atent investigată și diagnosticată, iar planul de tratament a fost elaborate de 9 medici, toți din echipa doctorului Chemal din clinica Implantodent (www.implantodent.ro). Operația a durat 8 ore și a implicat lucrul in echipa a 6 medici (dr Chemal Taner – implantolog, dr Vasileios Panagopoulos – chirurg BMF, dr Dumitru Ovidiu – implantolog, dr Circo Razvan – implantolog/operator2, dr Chemal Olgun – implantolog/operator2, dr Szekely Anca – operator3, dr Fono Adrian – anestezist). Etapa chirurgicală a fost imediat urmată de etapa de protezare realizată de alți doi medici – dr Curt-Nazar Varol – protetică/estetică dentară și dr Popescu Dragoș – protetică/tehnică dentară.

Intervenția chirurgicală s-a efectuat sub anestezie generală IOT (intubare oro-traheală) în unul din blocurile operatorii din clinica din București care prezintă toate dotările specifice necesare. Clinicile Implantodent sunt singurele din rețeaua privată din România care pot asigura aceste condiții pacienților care necesită reconstrucții totale cu implanturi, adiții de os, operații de sinus lifting și implanturi zigomatice. Înaintea operației, în cadrul consultației de specialitate, pacienta a necesitat o examinare minuțioasă și précis elaborată, în interdisciplinaritate atent coordonată între specialiștii stomatologi și specialiști din alte discipline (cardiolog, pneumoftiziolog, alergolog). Totodată, în clinica medicului stomatolog doctor Chemal s-au efectuat toate investigațiile necesare (radiografii digitale, tomografie dentară, amprente digitale, planificare virtuală, analize de sânge, etc) sub „un singur acoperiș”. De la examinare, tomografie dentară, analiză electronică a ocluziei (mușcăturii), planificare, operație și până la lucrarea finală, totul s-a desfășurat sub atenta coordonare și implicare a doctorului Chemal Taner, șeful clinicii.

Medicul Taner Chemal este fondatorul clinicilor Implantodent (www.implantodent.ro) și a creat un concept unic pe piața românească axat strict pe profesionalism, performanță, eficiență, calitate, excelență. Pregătirea sa și a întregii sale echipe în domeniu, cursurile practice de specializare urmate în cele mai prestigioase centre din lume i-au ajutat pe specialiști să devină pionieri pentru țara noastră în tot ceea ce înseamnă domeniul stomatologic atât la nivel de manopere, cât și la capitolul tehnologie avangardistă.

VIDEO! Poveste incredibilă: un câine a simțit ca stăpâna sa are cancer... Pasiunea pentru selfie-uri a fost clasficată ca o tulburare mentală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x