Antena Căutare

Premieră istorică! A fost realizat primul transplant al unui organ cu ajutorul unei drone. Milioane de vieți vor putea fi salvate

Timpul este un factor vital atunci când vine vorba de un transplant de organe. Un experiment realizat la Universitatea din Maryland (UMMC), SUA ar putea revoluționa în viitor această practică salvatoare de multe vieți.

Premieră istorică în lumea medicală! A fost realizat primul transplant de organe cu ajutorul unei drone! Specialiștii afirmă că acesta este începutul salvării a milioane de vieți care depind de un transplant de organe în timp record

Timpul este un factor vital atunci când vine vorba de un transplant de organe. Un experiment realizat la Universitatea din Maryland (UMMC), SUA ar putea revoluționa în viitor această practică salvatoare de multe vieți.

În această săptămână o dronă a zburat cu un rinichi către o pacientă care îl aștepta de 8 ani, aceasta aflându-se în tratament cu dializă.

Specialiștii consideră că acestă metodă ar putea fi în viitor extrem de eficientă, mai sigură mai ieftină și nu în ultimul rând, mai rapidă.

Acesta este primul zbor al unui proiect în care membrii acestei facultăți au depus mulți ani de muncă, în colaborare cu Fundația Living Gegacy Foundation, o organizație care facilitează donarea și transportul de organe.

Prima călătorie cu un rinichi a durat doar cinci minute, iar drona și încărcătura sa au mers o distanță de 4,5 kilometri. Dispozitivul special conceput pentru acest transport poartă mecanisme pentru măsurarea temperaturii, presiunii barometrice sau a vibrațiilor și permite medicilor să știe exact unde sunt localizate, ceea ce reprezintă cheia pregătirii și accelerării operațiilor de transplant.

De obicei organele călătoresc în avioane comerciale și nu se cunoaște statutul lor sau locația exactă, neputând fi controlate până când nu ajung la destinație. De multe ori, întârzierile obișnuite în traficul aerian reprezintă o problemă pentru conservarea organelor.

Aproximativ 1,5% din transporturile oraganelor pentru transplanturi nu ajung la destinație și aproape 4% suferă întârzieri de două ore sau mai mult în comparație cu durata preconizată a călătoriei, conform "Rețelei Unificate de Donare de Organe", agenția care administrează transplanturile în SUA.

Drona ar putea fi o soluție pentru rezolvarea acestor probleme grave. "Putem controla călătoria în timp real", a spus Joseph Scalea, chirurgul care a regizat acest proiect, la "The New York Times". "E ca un Uber pentru organe".

De la un infirmier de 2,21 metri, la celebrul Chewbacca. Povestea fascinantă a actorului Peter Mayhew. „S-a luptat să ia... O bunică și-a născut nepoții, la 55 de ani! „Ce nu ai face pentru cei pe care îi iubești?” - Foto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x