Antena Căutare

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat o casă de tip familial din Sectorul 1, unde locuiesc 23 de copii proveniţi din familii aflate în situaţii de risc - FOTO

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, miercuri, o casă de tip familial din Sectorul 1 al Capitalei, unde locuiesc 23 de copii proveniţi din familii aflate în situaţii de risc. Şeful statului îşi reafirmă susţinerea pentru dezinstituţionalizare şi pentru înlocuirea orfelinatelor şi a instituţiilor de plasament cu case de tip familial, concomitent cu asigurarea unor servicii integrate pentru copiii aflaţi în situaţii de risc, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, miercuri, Casa de tip familial "Sf. Ştefan”, din sectorul 1 al Capitalei, care oferă găzduire şi asigură copiilor accesul, pe o perioadă determinată, la îngrijire, educaţie şi pregătire în vederea reintegrării sau integrării familiale şi includerii sociale, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

În prezent, acolo locuiesc 23 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, proveniţi din familii aflate în situaţii de risc.

"Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că centrul vizitat este unul bine organizat, curat, îngrijit, care oferă copiilor cazare, hrană, monitorizarea stării de sănătate, supraveghere permanentă şi sprijin pentru a-şi continua cu succes studiile, în unităţi de învăţământ de masă. Copiii au fost ghizii preşedintelui Klaus Iohannis, i-au prezentat spaţiile în care locuiesc şi în care îşi desfăşoară activităţile educaţionale şi au cântat colinde", arată sursa citată.

FOTO: Administraţia Prezidenţială

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedinte, preocupat în mod constant de situaţia copiilor aflaţi în îngrijirea centrelor de plasament şi caselor de tip familial din ţară, îşi reafirmă, şi cu această ocazie, susţinerea pentru dezinstituţionalizare şi pentru înlocuirea orfelinatelor şi a instituţiilor de plasament cu case de tip familial, concomitent cu asigurarea unor servicii integrate pentru copiii aflaţi în situaţii de risc.

"Preşedintele Klaus Iohannis sprijină eforturile administraţiei publice şi ale ONG-urilor cu activitate în domeniu care contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor în care locuiesc şi învaţă copiii din categoriile defavorizate. Condiţiile de trai şi dezvoltare personală oferite de casa de tip familial „Sf. Ştefan” ar trebui să reprezinte normalitatea de care să se bucure toţi copiii aflaţi în situaţii de risc - atât cei orfani, cât şi cei ai căror părinţi nu au resursele şi capacitatea de a-i întreţine", mai arată sursa citată.

Sursa : news.ro

O fetiță de doi ani suferă de „boala lui Benjamin Button”! Este singurul om diagnosticat cu această maladie! Cum arată c... Mesajul care îți poate închide aplicația WhatsApp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x