Previziune cutremurătoare: Pământul se apropie de „un pericol existenţial“!

Previziune cutremurătoare: Pământul se apropie de „un pericol existenţial“!

Pericolul schimbărilor climatice

https://www.nature.com/

Cercetătorii avertizează că Pământul se apropie de un ”pericol existențial”, dacă nu vi remediată problema încălzirii globale.

Grupul de cercetători a anunțat că sunt dovezi care arată schimbări ireversibile care s-au produs deja în mediul Terrei și că planeta noastră se află ”în stare de urgență planetară”. În plus, oamenii de știință vorbesc și despre consecințe ireversibile ca topirea ghețarilor sau incendiile din pădurile tropicale din Amazon.

În plus, cercetătorii au precizat că nu a mai rămas timp pentru a împiedica acest nivel critic, însă au mai rămas 30 de ani pentru a reduce poluarea.

Grupul de cercetători a identificat nu mai puțin de 9 zone globale care au ajuns astfel la un nive critic cum ar fi: distrugerile din Amazon, reducerea banchizei arctice, dispariţia masivă a recifului de corali, topirea gheţarilor din Groenlanda şi din Antarctica de vest, topirea permafrostului din zonele polare, schimbările climatice şi de mediu produse în pădurile boreale, încetinirea curenţilor oceanici.

„Odată ce una sau două piese climatice de domino sunt doborâte, acestea împing Pământul către altele. Ne temem că prăbuşirea întregului şir de domino ar putea deveni imposibil de stopat, ceea ce ar forma o cascadă ce ar putea ameninţa existenţa civilizaţiilor umane'', a avertizat profesorul Will Steffen, de la Universitatea Naţională Australiană.

Conform datelor existente şi ritmului actual, până în 2100, temperatura globală va creşte cu 3,2 grade Celsius.

sursă: adevărul.ro

Curățarea corectă a tenului. Cum să alegi produsul potrivit tipului tău de ten
Curățarea corectă a tenului ar trebui să se facă în fucție de nevoile pe care pielea...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021. Taurii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021 aduce multe schimbări în viața nativilor din zodiac....
Parteneri
Budincă de tapioca cu lapte de cocos și piure de mango
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fin, elegant și răcoritor pentru a-i surprinde pe cei dragi, îți recomandăm rețeta de budincă de tapioca cu lapte de cocos și mango. Vei cuceri gustul celor dragi cu un desert exotic și foarte atractiv prin aspectul deosebit al perlelor de tapioca.
Catine.ro
Ultimele știri