Antena Căutare

Prezicerile unui futurolog american pentru urmatorii 40 de ani

In urmatoarele patru decenii, femeile vor ocupa posturi importante intr-un procent nemaiintalnit, imigratia musulmana spre Occident se va amplifica si a merge la birou nu va mai fi de actualitate, potrivit previziunilor futurologului american Alvin Toffler

Africa de Sud va avea o crestere economica sustinuta, in timp ce Orientul Mijlociu va fi "un amestec de religii, miscari religioase si etnii", se afirma in studiul intocmit de Toffler Associates, un cabinet de consultanta infiintat de futurologul american de succes Alvin Toffler, autorul cartii "Socul viitorului" din anii '70 ai secolului trecut.

In epoca, el prezicea ca stiinta si tehnologia se vor dezvolta atat de repede incat marea majoritate a oamenilor nu vor mai fi capabili sa dirijeze afluxul de informatii si vor fi tentati sa se deconecteze de la viata reala.

Unele din prezicerile sale s-au adeverit, spre exemplu rapiditatea transmiterii de informatii, aparitia casatoriilor homosexuale sau accelerarea ritmului catastrofelor de mediu, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Pentru urmatoarele patru decenii, Toffler prevede ca din ce in ce mai multi oameni isi vor cultiva legume si-si vor produce hrana pentru a depinde din ce in ce mai putin de marii producatori si distribuitori.

Internetul de mare viteza va deveni o regula si videoconferintele vor deveni atat de obisnuite incat le vor permite functionarilor sa nu mai mearga la birou si sa lucreze in oricare alt loc din lume.

Doar cateva tari vor fi considerate ca fiind state "paria", inclusiv Coreea de Nord si Iranul, afirma Toffler Associates.

China se va afirma ca o putere economica mondiala majora, se va alia cu Brazilia si India pentru a influenta ratele de schimb, cu Venezuela si cu unele tari africane pentru nevoile sale energetice.

Citeste articolul integral pe jurnalul.ro

Techirghiol: Consiliul Local a aprobat initiativa edilului ca primaria sa joace la Loto... SUA: A primit o factura la electricitate de un miliard de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x