Antena Căutare

Prima biblioteca pe plaja din Europa s-a deschis la Albena

Plaja este locul perfect pentru lectura. Dar, pe o plaja din statiunea bulgara Albena, turistii nu trebuie sa isi faca griji ca si-au uitat cartea acasa. Autoritatile au deschis aici prima biblioteca pe plaja din Uniunea Europeana si a treia din lume.

Oricat de pretentios ai fi, e greu de crezut ca nu gasesti ceva pe placul tau intre cele 2.500 de volume oferite de biblioteca in aer liber. De la literatura clasica pana la romane istorice, thriller sau chiar memorii, turistii pot gasi in rafturile albe amplasate direct pe plaja tot ce isi doresc pentru o zi relaxanta pe malul marii.

"Oferta este variata. Exista numerosi autori, numeroase carti. De asemenea, biblioteca se mareste cu fiecare zi. Oaspetii care doresc pot lasa propriile carti la raft pentru ca si alti turisti sa le citeasca", a declarat managerul bibliotecii, Yocka Strashilova.

Cei mai multi turisti s-au declarat placut impresionati de initiativa autoritatilor bulgare. Au gasit pe cele 140 de rafturi chiar si carti clasice de care aproape ca uitasera, iar faptul ca nu le au acasa, in biblioteca personala, i-a facut sa le reciteasca cu si mai multa bucurie.

Biblioteca a pus la dispozitia turistilor volume scrise in zece limbi, toate gratuite.

GIURGIU: Primul oras din tara unde se interzice aruncarea cojilor de seminte pe jos ... Horoscopul zilei de 18 iulie, prezentat de Camelia Patrascanu: "Va fi o zi a tensiunilor"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x