Antena Căutare

In Prahova s-a deschis prima manastire ecologica din Romania

Cele lumesti cu cele sfinte par sa mearga mana in mana intr-o manastire din Prahova. Lacasul de cult este acum dotat cu panouri solare si cu o instalatie moderna de pompe de caldura. Astfel, facturile la electricitate nu vor mai fi o bataie de cap pentru maicute. Vara, aerul este respirabil si iarna nu se vor mai plange enoriasii de frig la slujbe.

Lacasul de cult Sfanta Treime, din Parepa, se poate lauda, de azi, ca este eco. Aici au fost instalate panouri solare care le usureaza viata maicutelor si mai protejeaza si mediul. Achizitia a fost facuta din donatii.

Energia solara este folosita la productia apei calde menajere, iar cea geotermala pentru racit, adica energie verde in ambele cazuri.

"Este de foarte mare ajutor pentru a aceasta apa calda pe care noi am folosit-o pentru a gati a venit practic gratuit", spune un reprezentant al manastirii.

Acesta ar putea fi un bun exemplu si pentru altii. Nu numai bisericile, ci si scolile sau spitalele din Romania pot beneficia de un astfel de sistem.

Deocamdata, manastirea din Parepa a devenit primul lacas de cut ecologic din Romania.

Ziua Transmisionistilor Militari - intrare libera la Muzeul Militar si mancare de la popota!... CNN nu stie cum arata Whitney Houston!!!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x