Antena Căutare

Prima înregistrare audio cu vocea lui John F. Kennedy. Se pregătea să devină cel mai tânăr și iubit președinte american. Ce discurs ținea la doar 20 de ani

John F. Kennedy a fost cel de-al 35-lea și cel mai tânăr președinte american. S-a născut la 29 mai 1917, în Brookline, o suburbie din Boston, Massachusetts, într-o familie cu origini irlandeze. Tatăl său a fost Joseph Patrick Kennedy (1888-1969), un bogat om de afaceri și ambasador al SUA în Marea Britanie între 1937 — 1940.

John F. Kennedy a fost cel de-al 35-lea și cel mai tânăr președinte american. S-a născut la 29 mai 1917, în Brookline, o suburbie din Boston, Massachusetts, într-o familie cu origini irlandeze. Tatăl său a fost Joseph Patrick Kennedy (1888-1969), un bogat om de afaceri și ambasador al SUA în Marea Britanie între 1937 — 1940.

Și-a petrecut copilăria în orașul natal alături de cei opt frați (trei băieți și cinci fete). După ce a urmat o școală primară particulară și un an la o școală catolică din Canterbury (Connecticut), a fost înscris la un colegiu renumit, numit 'Choate-Wallingford'. În 1936, s-a înscris la Universitatea Harvard, unde a studiat istoria și relațiile internaționale.

În arhivele Universităţii a fost descoperit un disc de aluminiu cu un discurs al lui J.F.Kennnedy, de pe vremea când acesta avea 20 de ani. Inscris la cursul profesorului Clifton Packard, fostul președinte american a avut de ţinut un discurs public, ca tema in cadrul orelor de pregatire. Acesta a ales sa discute despre numirea lui Hugo Black la Curtea Supremă de către Franklin D. Roosevelt.

Desi au trecut ani buni de atunci, inregistrarea momentului reda perfect vocea tanarului viitor presedinte al Statelor Unite.

La 8 noiembrie 1960, J. F. Kennedy a fost ales al 35-lea președinte al SUA, cu cea mai mică diferență de voturi din istorie: 34 220 984 pentru Kennedy contra 34 108 157 pentru Nixon.

La doar trei ani diferență de la alegeri, acesta a fost asasinat, în timpul unei vizite, alături de prima doamnă Jacqueline, în Dallas, Texas. Președintele și soția sa se aflau într-o mașină decapotabilă, în fruntea coloanei oficiale. La ora 12.30 (ora locală), când mașina prezidențială a ajuns în Piața Dealey, s-au auzit trei focuri de armă.

Primul și-a ratat ținta, al doilea l-a lovit pe Kennedy în spate și i-a ieșit prin gât, iar al treilea glonte l-a nimerit direct în cap. Președintele a fost dus de urgență la spital, o jumătate de oră mai târziu fiind declarat mort.

Sursa: descopera.ro

A supraviețuit printr-un miracol, după ce mamei i s-a spus că nu mai sunt locuri în spital. ”Puteam să-l țin într-o palm... Senzațional: Călugărul Maxim viețuiește, de peste 22 de ani, în vârful unui ac. ”Oamenii îmi urcă mâncarea cu liftul. Câ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x