Antena Căutare

Primele însemnări despre Iisus, descoperite în tablete de 2000 de ani

Tocmai a fost confirmată autenticitatea unor tablete vechi de 2000 de ani ce par să includă primele cuvinte despre Iisus scrise vreodată

Tocmai a fost confirmată autenticitatea unor tablete vechi de 2000 de ani ce par să includă primele cuvinte despre Iisus scrise vreodată.

Un grup de cercetători au petrecut ultimii 8 ani analizând o serie de tablete din plumb în speranța certificării lor ca fiind autentice. Acestea au fost descoperite inițial în 2008, dar au avut un traseu foarte tumultos până să ajungă în mâinile unor arheologi cu experiență. Aceștia din urmă, după o analiză îndelungată au confirmat că sunt autentice. Pe lângă valoarea faptului că sunt foarte vechi, s-ar putea să fie primele materiale tipărite cu cuvinte despre Iisus existente.

După foarte mulți ani de speculații legate de editarea textelor biblice de către liderii religioșii din ultimele secole, aceste tablete oferă o viziune necenzurată asupra activității lui Iisus pe pământ, a filozofiilor sale și alte câtorva detalii istorice din acea perioadă.

Citește continuarea pe Playtech.ro.

Galerie FOTO: Ce face această FEMEIE-PILOT după ce termină programul! Imaginile INCENDIARE au ajuns pe INTERNET... O fată îndrăzneață i-a trimis acest mesaj unui băiat. Tânărul nu s-a prins că îl voia și i-a dat un răspuns halucinant! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x