Antena Căutare

Primele televizoare românești au fost exportate în Germania. Unde se mai găsesc acum acestea

În perioada comunismului, televizoarele românești erau exportate în 17 state.

În perioada comunismului, televizoarele românești erau exportate în 17 state.

România a început să producă televizoare pe platforma industrială Pipera, la fabrica Electronica, în anul 1961. Zece ani mai târziu, televizoarele românești erau exportate în Germania Federală, pentru ca în anul 1977, exporturile să plece și spre Franța, Olanda și Statele Unite ale Americii. Din anul 1980, televizoarele românești de la Electronica ajungeau în Austria, Elveția și Marea Britanie.

În prezent, din fabrica Electronica a rămas doar numele, iar dintre cele aproximativ 50 de tipuri de televizoare fabricate de România din anul 1961 și până în 1990, doar 26 mai pot fi admirate la Muzeul Politehnicii din București.

Primele televizoare românești au fost exportate în Germania. Unde se mai găsesc acum acestea

Primele televizoare își curentau telespectatorii

Pentru că avea carcasă metalică, primul televizor produs în România își curenta telespectatorii care puneau mâna pe el. Acesta este și motivul pentru care s-a trecut repede la fabricarea acestor aparate în carcase din lemn. Fabrica Electronica a produs 14.800 de astfel de televizoare. Între timp, în Romînia au apărut și televizoare de import, cum era Stassfurt, de exemplu, fabricat în Germania.

Televizoarele românești Sport, un mare succes în afară
De un mare succes s-au bucurat televizoarele Sport, care au luat drumul Iordaniei, Libanului, Senegalului, Greciei și Marocului.

Sursă: Libertatea

Foto: Libertatea

Mine de aur la o stație de metrou din Capitală! Milioane de bucureșteni trec zilnic pe acolo, însă puțini știu acest sec... Cine este medicul fals care a salvat peste 6.500 de bebeluși născuți prematur, în vremurile în care erau lăsați să moară...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x