Antena Căutare

Primul centru de terapie pentru dependentii de telefonul mobil a fost deschis in SUA

La Los Angeles, a fost deschis primul centru de terapie pentru dependentii de telefon. Astfel, cei care nu se pot dezlipi de mobil, dar vor sa se vindece, pot apela la ajutor specializat.

Teama de a trai fara telefonul mobil poarta si un nume: nomofobie. Persoanele care isi verifica telefonul chiar si atunci cand sunt prinse intr-o conversatie fata in fata sau care intra in panica atunci cand acesta nu functioneaza sau nu le este aproape sufera de aceasta boala.

Psihologul Elizabeth Waterman a deschis un centru unde aplica terapii pentru toti dependentii de telefon. Acestia nu au vote sa foloseasca gadgetul timp de zece zile.

"Nomofobicii se tem ca vor pierde legatura cu lumea, in lipsa telefonului. Asa ca incercam sa-i facem sa inteleaga ca oamenii nu ii vor uita, daca nu pot fi contactati timp de cateva zile si ca nici ei nu vor rata lucruri foarte importante. Poti obtine aceleasi informatii si mai tarziu, nu vei fi mai nefericit din cauza asta”, spune Elizabeth Waterman.

Potrivit lui Waterman, dependenta de telefon are mai multe cauze care pot fi indepartate prin terapie. Spre exemplu, unii privesc telefonul care pe un mecanism de siguranta, iar altii isi verifica telefonul in mod obsesiv pentru a compensa alte lipsuri din viata lor.

In centrul din Los Angeles, pacientii sunt antrenati in diverse activitati menite sa ii scape de dependenta.

FOTO: deccanchronicle.com

GALERIE FOTO: Stas Fedyanin, sexy si... rau! Iti vine sa crezi ca e barbat?... Top 10 jafuri perfecte din istorie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x