Antena Căutare

Primul rechin hibrid, descoperit in Australia

57 de rechini dintr-o specie hibrida au fost descoperiti in apele de pe coasta de est a Australiei, relateaza The Telegraph.

Noul tip de rechin este rezultatul combinarii speciei de rechin black-tip obisnuit cu rechinul black-tip australian. Oamenii de stiinta spun ca rechinul hibrid nu este periculos si nu exista riscul ca acesta sa atace oamenii.

Inrudirea intre aceste specii ar putea fi rezultatul schimbarilor climatice sau al obiceiurilor de pescuit din regiune. Desi ar fi trebuit ca acesti rechini sa fie o medie intre cele doua specii, din punct de vedere al aspectului, nu se intampla asa. Ca si lungime, de exemplu, noile animale marine au lungimea uneia sau alteia dintre speciile din care provin, nu o lungime medie.

De obicei, rechinii hibrizi sunt sterili, dar in acest caz exista dovezi ca noua specie se poate imperechea. Oamenii de stiinta spun ca este foarte greu sa distingi o specie hibrida, motiv pentru care acest lucru s-a intamplat abia acum.

Foto: The Telegraph

VIDEO! Vezi ursuletii care au facut senzatie in China!... FOTO! Vezi cum arata cele mai amuzante indicatoare rutiere!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x