Primul selfie din istorie: Păr dezordonat, privire pătrunzătoare și spirit boem. Cine este autorul primei fotografii portret făcute vreodată

Credeați că selfie-uri au fost prima dată create de telefoanele moderne? Primul autoportret a luat naștere aproape acum două secole.

Foto: Pixabay

Credeați că selfie-uri au fost prima dată create de telefoanele moderne? Primul autoportret a luat naștere aproape acum două secole.

Prima fotografie portret făcută vreodată a fost realizată de Robert Cornelius, un pionier american al fotografiei. El a realizat prima fotografie autoportret din istorie, aceasta datând din anul 1839.

Născut în Philadelphia, SUA, Robert era un maestru într-ale fotografiei și a oferit o nouă perspectivă despre modul de întrebuințare a aparatului de fotografiat.

De altfel, fotografia realizată de el în 1839 a intrat în istorie ca prima fotografie care a surprins lumina zilei.

Foto: Wikipedia

Culorile sezonului de primăvară-vară 2022. Care sunt datele oferite de raportul Institutului Pantone Fashion Color Trend
Culorile sezonului de primăvară-vară 2022 au fost dezvăluite de prestigiosul raport al...
Horoscopul zilei de 22 octombrie 2021. Balanțele au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 octombrie 2021 spune că nativii din zodia Balanțelor au nevoie de o...
Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri