Antena Căutare

VIDEO. Primul zgarie-nor din Romania este aproape gata. Cladirea are o inaltime de 137 de metri

Romania tocmai a intrat in topul tarilor cu cele mai inalte cladiri din lume. E drept, pe o pozitie modesta. Dar, avem un record national. Un zgarie-nori din Bucuresti este aproape gata. Vorbim despre o constructie de 137 de metri, adica una cat 5 blocuri de 11 etaje puse unul peste altul. In plus, puteti avea ocazia de a vedea cea mai frumoasa priveliste a Capitalei!

Cea mai inalta cladire din Romania este aproape gata. Muncitorii se ocupa zilele acestea de finisaje, iar pana la sfarsitul lunii noiembrie totul va fi terminat. Cine va avea norocul sa lucreze la ultimele etaje, va avea ce admira zilnic.

Constructia a inceput in martie 2011. In medie, am construit un etaj in cinci zile. Un timp record. Un record pentru Romania. Chiar daca suntem in secolul 21 si lucram cu tehnologii moderne constructia Sky Tower tot a durat mai mult decat a zgarie-noriului Empire State Building din New York. Uriasul din SUA a fost ridicat in 14 luni, in anii 30 si are, cu tot cu turn, 443 de metri inaltime.

Sky Towerul din Bucuresti este cladirea cu numarul 168 din Europa. Dupa inaltime. Topul e condus de o cladire din Londra, de 310 metri inaltime. Zgarie-noriul de la noi are numai 137. Ce inseamna aceasta inaltime? Calculele spun in felul urmator: pentru a ajunge la aceasta cifra ar trebui puse unele peste altele circa 4 blocuri si jumatate a cate 10 etaje.

In cifre, cea mai inalta cladire din tara devine impresionanta. Un etaj a fost ridicat in medie in cinci zile, s-au folosit 50 de mii de metri cubi de ciment, peste 17 mii de metri patrati de geamuri, 8 mii trei sute de tone de otel. Nici barele de metal nu au fost mai putine: peste patru mii patru sute de kilometri au intrat in constructie. Constructorii spun ca este si cea mai sigura cladire existenta la ora actuala in Romania, chiar daca in acest moment nu se stie in cat timp poate fi evacuata in cazul unui incendiu.

Este absolut sigura in cazul cutremurelor si are toate echipamentele necesare in cazul incendiilor.

Viitorii chiriasi au la dispozitie peste 41 de mii de metri patrati, vor avea restaurante la ultimele doua etaje, iar la subsol vor avea la dispozitie 518 locuri de parcare. Primii locatari ai Sky Tower vor veni la inceputul lunii decembrie.

Foto:

Cum moare Aralul: cel mai mare dezastru ecologic din istorie!!!... Au trecut 90 de ani de la incoronarea regelui Ferdinand! Pentru a celebra, familia Regala va calatori cu un tren de lux...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x