Antena Căutare

Printi si bogatasi inconjoara lumea pentru a vorbi despre HIV

Un print german si-a lasat viata de lux si confort si a pornit intr-o calatorie de 100 de zile pe sapte continente. Impreuna cu o echipa de 12 oameni vrea sa „miste lumea” si sa sparga tacerea asupra unui subiect stigmatizant: HIV/ SIDA. „Suntem oameni bogati si simtim ca trebuie sa dam ceva inapoi lumii. Uneori nu stim cand e luni, cand e marti. Dar stim ca trebuie sa mergem inainte. Nu cred ca am stat trei zile in vreo tara”, spune printul York de Schaumburg-Lippe, care

Nebarbieriti, obositi, bronzati si cu parul incalcit si cu masinile prafuite de pe alte continente. Asa a ajuns duminica in Bucuresti echipa condusa de Joachim Franz, un om care a avut puterea sa-si schimbe destinul intr-o clipa si care si-a pus pasiunea pentru sporturi extreme in slujba luptei impotriva SIDA. La 30 de ani, barbatul grasut din Saxonia Inferioara, cu o slujba calduta si familie, a decis ca destinul lui trebuie sa se schimbe. S-a apucat de sport, a traversat Sahara cu bicicleta si timp de 20 de ani a intreprins numeroase actiuni pentru a trage un semnal de alarma in ajutorul celor infectati cu HIV.

Planurile calatoriei de 65.000 de kilometri li s-au parut organizatorilor si sponsorilor extrem de ambitioase. Dar nu imposibile atunci cand exista un ideal si multi bani. Calatorii au mers cu jeep-urile uriase, echipate cu corturi, cu avionul, cu vaporul. Totul e minutios organizat de o echipa de patru femei care au cartierul general in Germania. „In aceasta etapa ne facem contacte. Organizam intalniri cu ONG-urile specializate pe HIV din tarile respective, cu autoritatile. Cand ne vom intoarce, timp de doi ani, vom face filmulete, vom organiza evenimente sa aratam ce am vazut in lume pentru a strange fonduri. Si, cu acesti bani, vom finanta proiectele viabile ale celor care vor sa lupte cu aceasta maladie", explica Joachim.

SIDA e un stigmat, in unele tari e considerata inca boala homosexualilor si a drogatilor. Uneori n-am putut sa le vorbim oamenilor despre asta, pentru ca autoritatile nu ne-au dat voie", explica barbatul cu experienta din China, de exemplu. Au vrut sa ajunga si in Siria, dar situatia tensionata nu le-a permis. Apoi, au ocolit Georgia si asa au ajuns in Romania.

Citeste tot articolul in Jurnalul

FOTO: Jurnalul

VIDEO! Cursele cu obstacole pentru iepuri, noul sport national din Germania... Marea Britanie: Doua avioane s-au ciocnit in timpul unui show aviatic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x