Antena Căutare

Productia filmului "Titanic" a costat mai mult decat vasul original

Cel mai scump film produs in secolul XX, „Ttanic”, a costat mai mult decat construirea vasului al carui nume il poarta. Regizorul peliculei, James Cameron, nu a facut niciun rabat de la calitate, filmul ajungand sa coste nu mai putin de 200 de milioane de dolari.

Constructia vasului Titanic a inceput in anul 1909. A fost nevoie de trei ani pentru ca ambarcatiunea sa poata fi lansata la apa. Costurile s-au ridicat la 1,5 milioane de lire sterline, echivalentul a 7,5 milioane de dolari, la acea vreme.

Tragica scufundare a vasului a facut ca 85 de ani mai tarziu, Titanicul sa devina subiect de film si pentru James Cameron. Acesta a vrut ca decorul sa fie cat mai apropiat de interiorul vasului, asa ca s-a consultat si a lucrat cu cercetatori ai companiei White Star Line, cea care a construit vasul original.

Daca adaugam investitia in efecte speciale si salariul echipei de filmare, se ajunge la un cost de productie de 200 de milioane de dolari, conform datelor publicate de IMdB. Astfel, pelicula lui Cameron a costat cu 50 de milioane de dolari mai mult decat construirea vasului de croaziera.

La valoarea dolarului din 1997, Titanicul ar fi costat aproximativ 150 de milioane de dolari. Nici nu e de mirare ca filmul a fost mai scump, daca tinem cont de faptul ca firma care a produs covoarele de pe vas a fost platita si sa reproduca unul dintre acestea, cu o suprafata de 1.672 de metri patrati.

Foto: Wikipedia

Un american a primit seiful comandat cu un bonus de 140 de kilograme de marijuana... Moment socant pentru doi tineri. Preotul a decedat in timp ce ii cununa!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x