Antena Căutare

PROFEȚIA numelui tău. Ce spun LITERELE din nume despre tine! Metoda nu dă greș vreodată!

Nu mai este un secret că vechii greci credeau că numele are puterea de a ne influența destinul și foloseau că metodă de predicție analiză primei litere a prenumelui. Onomantia (întâlnită și că onomomantie) este o artă divinatorie care se bazează pe analiză numelui. Denumirea derivă din greaca veche, unde “onoma” înseamnă nume, iar “manteia” – profeție.

PROFEȚIA numelui tău. Ce spun LITERELE din nume despre tine! Metoda nu dă greș vreodată!
Harta destinului | numerology-report.com

Nu mai este un secret că vechii greci credeau că numele are puterea de a ne influența destinul și foloseau că metodă de predicție analiză primei litere a prenumelui. Onomantia (întâlnită și că onomomantie) este o artă divinatorie care se bazează pe analiză numelui. Denumirea derivă din greaca veche, unde “onoma” înseamnă nume, iar “manteia” – profeție.


De la greci, practică a fost preluată mai târziu de români, care aveau chiar și un dicton – “Nomen omen” – care în traducere liberă ar însemna “Numele atrage soarta”.

Aceștia erau atât de convinși de puterea numelui de a influența mersul lucrurilor, încât au extins aplicațiile onomanției inclusiv asupra localităților.

Geograful antic Pomponius Mela notă în lucrarea “De chorographia” că autoritățile române au schimbat numele unui oraș ilir proaspăt cucerit, pentru a-l face mai favorabil Romei (este vorba despre actualul port albanez Durres).

Prima literă a prenumelui

Una dintre cele mai folosite metode onomantice este analiză primei litere a prenumelui uzual. Prenumele uzual nu este neapărat cel înscris în cartea de identitate, ci cel cu care ni se adresează zilnic rudele, prietenii, colegii. Puterea lui de influența e foarte mare, iar dintre toate literele care-l compun, prima are cel mai mare impact.

Ea aduce informații prețioase despre caracterul și temperamentul nostru, despre felul în care reacționăm la stimulii exteriori, la oportunitățile și obstacolele vieții.

În linii mari, notă dominantă a reacțiilor poate fi de natură fizică, mentală, emoțională sau intuitivă. Tind să răspundă:

fizic – cei ale căror prenume încep cu D, E, F, M, N, O, V, W, X
mental – cei ale căror prenume încep cu A, H, J, Q, S, Z
emoțional – cei ale căror prenume încep cu B, C, K, L, T, U
intuitiv – cei ale căror prenume încep cu G, I, P, R sau Y


Influența vocalelor


Una dintre regulile onomantice mai puțin cunoscute în ziua de astăzi susține că dacă numele conține un număr păr de vocale, imperfecțiunile fizice tind să se manifeste pe partea stânga a corpului, în timp ce un număr impar de vocale conduce la imperfecțiuni pe partea dreaptă.


Prima vocală

Nu numai prima literă a prenumelui este importantă în onomanție. Prima vocală, de exemplu, oferă indicii interesante cu privire la reacțiile instinctive pe care le avem în față surprizelor, a schimbărilor neașteptate. Astfel:

A – poate răspunde iritat sau agresiv, tinzând să respingă ceea ce vine din exterior.
E – primește foarte bine noul, ba mai mult, atunci când se plictisește tinde să-l provoace.
I – reacționează intuitiv, dar cam ilogic și subiectiv, cu posibile regrete ulterioare.
O – reacționează lent, este greu de scos din ale sale și caută să-și controleze foarte bine emoțiile.
U – răspunde cu pasiune, poate un pic teatral, și adesea diferit de cum te-ai aștepta.
Când prima literă a prenumelui se întâmplă să fie chiar o vocală, persoană respectivă poate întâmpina dificultăți în a separă logică de emoție, capul de inimă.

Ce spun literele despre tine

Litera A

Imprimă o atitudine plină de ambiție și curaj. Cei al căror prenume începe cu A sunt oameni puternici, independenți și activi. Au o mentalitate de învingător, caută să-și impună voința și nu se dau bătuți în față capriciilor sorții. Sunt direcți și urmăresc obiective precise. Le place să acționeze pe cont propriu, în mod ferm și original. Sunt creativi, iubesc viața și natura.

Defecte: Cele mai vizibile sunt impulsivitatea, agresivitatea, încăpățânarea, lipsă de finețe și egoismul. Uneori, mai pot apărea scepticismul, aroganța și critică.

Litera B

Imprima o atitudine discretă și moderată. Oamenii B sunt sensibili, emotivi, uneori timizi sau retrași. Au însă un suflet însetat de dragoste și prietenie, sunt afectuoși, loiali și înțelegători. Lucrează bine în colaborare și sunt mult mai eficienți în a desăvârși decât în a iniția. Caută pacea și armonia, apreciază artă, muzică și frumusețea și sunt deseori dotați cu fantezie și talent.

Defecte: Nehotărârea și nesiguranța, mai ales atunci când se încearcă să fie compensate prin lăcomie și posesivitate. Lenea, lașitatea sau tendința la compromis sunt alte câteva defecte ale lor.

Litera C


Imprima o atitudine inteligență și sintetică. Cei al căror prenume începe cu C sunt mândri, hotărâți și ambițioși. De regulă au o minte scăpărătoare și spontană și excelente abilități de comunicare. Pot reperă rapid esența unei probleme și găsi cele mai eficiente rezolvări. Sociabili și foarte expresivi, au priză la public. Pun preț pe prietenie, fiind amici sinceri, generoși și devotați.

Defecte: Neglijență, nepăsare, dezorganizare. Uneori, lipsă de rușine sau de scrupule. Având multe interese, riscă să-și risipească timpul și energia.

Citește continuarea AICI

IMAGINILE GROAZEI! Dincolo de ușile închise ale unei fabrici de iPhone-uri. Angajații surmenați aleg să se sinucidă...... ”Comoara din hambar” i-a schimbat viața unui bătrân! Pentru europeni n-are valoare, pentru americani e o bogăţie! Printr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x