Antena Căutare

Propunere: calendar nou, fara ani bisecti

Mai multi matematicieni si economisti de la Universitatea John Hopkins din Statele Unite au gandit un calendar nou, in care nu mai exista ani bisecti, informeaza Daily Mail.

Astfel, zilele de nastere si sarbatorile ar pica in aceeasi zi in fiecare an. Fiecare an ar urma sa aiba 364 de zile, iar spre deosebire de alte versiuni de reinnoire a calendarului, saptamanile ar avea tot sapte zile.

Printre alte modificari se numara si faptul ca luna septembrie va avea 31 de zile, la fel ca si martie, iunie si decembrie. De asemenea, la fiecare cinci sau sase ani ar urma sa fie introdusa o luna mai scurta, care sa dureze doar sapte zile, pentru ca noul calendar sa se sincronizeze cu ciclul solar.

Masura de a schimba calendarul are ca principal scop economisirea unei sume uriase de bani. Economia mondiala ar fi mai stabila daca activitatile anuale, de la calendarul scolar si pana la zilele libere de sarbatori ar putea fi planificate rational si in permanenta la fel in fiecare an.

Foto: hepta.ro

FOTO! Ei sunt doi dintre cei mai jucausi si simpatici ursuleti polari!... FOTO! O balena uriasa a esuat pe coastele Marii Britanii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x