Căutare Live

Purtarea unei măști te face mai atrăgător pentru sexul opus. Ce indică datele unui nou studiu

Cercetări recente au concluzionat faptul că cine are o mască medicală pe față devine mai atrăgător / mai atrăgătoare pentru sexul opus. Iată ce a scos la iveală un nou studiu, realizat de o Universitate din Marea Britanie.

Purtarea unei măști te face mai atrăgător pentru sexul opus. Ce indică datele unui nou studiu

Shutterstock

În ziua de azi, ca răspuns al pandemiei globale de COVID-19, măștile au devenit un „accesoriu” indispensabil și comun, în același timp. Mai nou, cercetările recente arată că persoanele care le poartă sunt considerate a fi mai atractive decât atunci când nu au nimic care să le acopere fața, potrivit unui studiu.

De ce purtarea unei măști te poate face mai atrăgător pentru sexul opus, potrivit unor cercetări

Cercetători de la Universitatea Cardiff din Marea Britanie susțin că măștile medicale fac atât bărbații, cât și femeile să fie mai atrăgători, a relatat Daily Mail.

Citește și: Puya a fost scos afară de un agent de pază dintr-un magazin pentru că nu a vrut să poarte mască. Ce s-a întâmplat

Studiul a fost pus în practică în februarie 2021. 43 de femei au evaluat imaginile unor bărbați în funcție de atractivitate. Imaginile îi reprezentau pe bărbați în câteva ipostaze: cu două tipuri de măști pe față (medicale și textile), cu o carte care le acoperea jumătate din chip, dar și fără absolut nimic pe față.

Concluzia? Cele mai multe participante au spus că bărbații care poartă măști medicale chirurgicale (cele albastre, de exemplu) sunt cei mai atrăgători.

Dr Michael Lewis spune că preferințele noastre au început să se schimbe de ceva vreme încoace, adică de când a apărut pandemia, ținând cont de faptul că înainte de ea, cineva care purta o mască pe față din cauza unei eventuale răceli era văzut mai puțin atractiv.

El a declarat: „Studiul nostru sugerează că fețele oamenilor sunt considerate cele mai captivante atunci când sunt acoperite de măști medicale. Acest lucru se poate datora faptului că ne-am obișnuit ca angajații din domeniul Sănătății să le poarte, iar acum facem asocieri: oricine care le poartă sunt asemenea celor care profesează în sistemul medical. În așa vremuri în care suntem vulnerabili, s-ar putea ca purtarea măștilor medicale să ne aducă ceva mai multă liniște și, prin urmare, să avem o atitudine mai pozitivă față de persoanele care le poartă”.

Totodată, un alt lucru care ar mai fi reieșit din studiu ar fi faptul că odată ce jumătate din chip este acoperit de mască, toată atenția se concentrează și mai mult asupra ochilor, a mai spus Dr Michael Lewis. Și, vorba aceea, „ochii sunt oglinda sufletului”.

Un alt studiu al Universității conține și un sondaj al bărbaților, despre cât de atrăgătoare sunt femeile cu măști. Rezultatele nu au fost făcute publice, momentan, dar ar fi asemănătoare.

Un tânăr și-a cumpărat o geacă, dar în scurt timp a făcut o descoperire neașteptată. Ce a realizat... Ce a putut să ceară o mireasă fratelui său, chiar cu puțin timp înainte de nuntă. Mulți au criticat-o: „Chiar a insistat...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri