Antena Căutare

Racheta pentru incendii sau manusa medicala, inventiile ingenioase ale romanilor

Racheta pentru incendii, manusa-medic si taietorul de gheata. Sunt doar cateva dintre obiectele pe care le-au inventat romanii anul acesta. Premiate, medaliate si brevetate, aceste inventii asteapta sa fie produse in serie. Pentru unele, preturile au fost stabilite deja. De la cativa centi, pana la mii de euro.

Cercetatorii romani vor sa schimbe lumea. Au realizat o racheta cu aplicatii practice de stins incendii la distante inaccesibile: face explozie, imprastie substante antiinflamabile si stinge incendiul Pompierii o vor putea folosi doar dupa ce o companie o va produce in serie si ii va stabili un pret.

Tot un pret si o comapnie asteapta o alta inventie care securizeaza orice in fata. falsificarii. “In romania, tendinta de falsificare a bancnotelor este minca. Problema merge de fapt spre alte lucruri care au tendita spre a fi falsificate. Ambalajele pentru produse”, a declarat inventatorul Alexandru Ieseanu. Asa a fost inventat un aliaj special care securizeaza de pungi de detergenti pana la medicamentele sau documente.

Un alt cercetator roman a aruncat manusa. Manusa medicala. “Marele avantaj al acestui sistem este ca medicul nu mai este subiectiv in apreciere si atunci poate sa clasifice gradul de invaliditate sau recuperare al unui bolnav intr-un mod precis”, a precizat inginerul Dragos Ovezea. O astfel de manusa costa mai putin de 100 de euro si nu a fost cumparata inca de niciun medic.

Altii au inventat sisteme care sa usureze munca oamenilor precum bicicleta electrica si taietorul de gheata, care costa 1.000 de euro.

"O Muza", sculptata de Brancusi, s-a vandut cu 12,4 milioane de dolari... 10 Noiembrie - Ziua Internationala de Actiune pentru Malala Yousafzai, adolescenta ranita de talibani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x