Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Adela

Raed Arafat este primul strain ministru in Romania. A jurat cu Biblia si Coranul in fata

Pana acum Romania a avut parte de presedinte si ministri nascuti in afara granitelor tarii sau de alta etnie decat cea romana, dar numirea lui Raed Arafat ca ministru al sanatatii a marcat o noua premiera. Fondatorul SMURD este primul membru al guvernului imigrant, arab si musulman.

Romania a avut parte zilele trecute de o premiera premiera politica. Pentru prima data, un nou ministru a depus juramantul de investire avand in fata atat Biblia, cat si Coranul. Raed Arafat, medicul de origine palestiniana, nascut in Siria, a ales insa sa jure cu mana pe Constitutie.

Raed Arafat s-a nascut pe 24 mai 1964 in Damasc, capitala Siriei, dar a copilarit in orasul Nablus, aflat in nordul Cisiordaniei. Acolo, impreuna cu alti colegi de clasa, a infiintat o echipa de prim ajutor, fapt care a evidentiat pasiunea sa pentru medicina de urgenta. In anul 1981, la varsta de 17 ani, a emigrat in Romania pentru a studia medicina. A studiat limba romana la Pitesti in anul pregatitor, iar ulterior a urmat cursurile Universitatii de Medicina Iuliu Hatieganu din Cluj si s-a specializat la Targu Mures si Cluj in anestezie si terapie intensiva.

La Targu Mures, acum 22 de ani, a pus bazele primei unitati de medicina de urgenta cu forte proprii si cu ajutorul unor voluntari. Raed Arafat a cumparat din Germania o masina la mana a doua pe care a echipat-o ca salvare. Cu timpul a reusit sa-i aduca alaturi de el pe cei din Ministerul de Interne, iar acum SMURD Serviciul Mobil de Urgenta si Reanimare este gazduit de pompieri si este prezent in 36 de judete si Municipiul Bucuresti. Se preconizeaza si extinderea SMURD in Republica Moldova.

Raed Arafat si-a luat cetatenia romana acum 14 ani si este primul strain care primeste un portofoliu ministerial in Romania. Astfel nu este numai un deschizator de drumuri in medicina romaneasca, ci si in politica din Romania. Cu siguranta va veni si randul altor oameni de valoare nascuti in alte tari, provenind din alte culturi si apartinand altor religii, care vor alege sa integreze in societatea romaneasca si carora destinul le va aduce o pozitie inalta in stat.

Recomandari