Căutare Live

Rămăşiţele pământeşti ale lui Dante Alighieri ar putea fi mutate în Florenţa după 700 de ani

Rămăşiţele pământeşti ale lui Dante Alighieri ar putea fi mutate în Florenţa, după ce primarul localităţii a început negocierile cu edilul din Ravenna, oraş care găzduieşte de secole mormântul celui considerat „părintele limbii italiene”.

Rămăşiţele pământeşti ale lui Dante Alighieri ar putea fi mutate în Florenţa, după ce primarul localităţii a început negocierile cu edilul din Ravenna, oraş care găzduieşte de secole mormântul celui considerat „părintele limbii italiene”.

Florenţa, oraşul natal al lui Alighieri, îşi doreşte de mult timp să recupereze rămăşiţele pământeşti ale autorului „Divina Comedie”. Această idee a fost mereu respinsă de Ravenna. Mormântul lui Dante Alighieri se află în biserica San Francisco din oraş şi este considerat de importanţă naţională. Aproximativ 400.000 de persoane vizitează, anual, mormântul poetului, scriitorului şi omului politic italian.

În 2021 se vor împlini 700 de ani de la moartea lui, însă acţiunile dedicate acestei comemorări sunt aşteptate să înceapă anul viitor.

Primarii Florenţei şi Ravennei au purtat discuţii privind mutarea rămăşiţelor, deocamdată fără o concluzie, după cum a spus Dario Nardella, edilul din Florenţa, pentru Il Giornale: „Am început să discutăm cu primarul din Ravenna despre iniţiativele pe care le vom demara împreună în Florenţa pentru celebrarea din 2021”.

Este posibil, potrivit presei italiene, ca întoarcerea lui Dante să nu fie una definitivă.

Din secolul XV, capitala Toscanei nu a negat că îşi doreşte ca osemintele lui Dante Alighieri să fie mutate. Mai exact, a construit un mormânt, gol, pe a cărui piatră funerară stă scris: „Onorate al’altissimo poeta” (Onoare celui mai mare poet, n.r.).

Dante Alighieri (1265 - 1321), care făcea parte din grupul Guelfilor, a fost alungat din Florenţa. El a negat implicarea în politică şi a fost găzduit de Ravenna, unde a scris „Paradisul”.

În 1519, papa Leon X a acceptat cererea făcută de Academia platonică din Florenţa de a primi rămăşiţele poetului. În momentul în care a fost deschis mormântul, a fost descopeit că sarcofagul era gol. Franciscanii, care l-au considerat pe Alighieri parte din comunitate, le-au ascuns în mănăstirea lor. Ele au reapărut în 1815 şi au fost duse în locul în care se află astăzi.

Sursa : news.ro

MESAJE DE PAŞTE: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnul... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri