Antena Căutare

Raza mortii: Un tanar a creat un dispozitiv de 5.000 de ori mai puternic decat Soarele

In timp ce multi adolescenti se multumesc sa stea acasa si sa se joace la calculator, Eric Jacqmain, din Indiana, Statele Unite, are planuri ceva mai ambitioase. Tanarul de 19 ani a acoperit o suprafata asemanatoare unei farfurii obisnuite, cu 5.800 mici oglinzi, creandu-si propria “raza a mortii” (death ray).

Atunci cand este aliniat corect dispozitivul poate genera un punct fierbinte de cativa centimetri, care este de 5.000 de ori mai puternic decat energia soarelui, sustine Eric Jacqmain, citat de Daily Mail.

Americanul a postat un video cu inventia sa pe YouTube.

Raza genereaza suficienta energie pentru a topi otel, a vaporiza aluminiu, fierbe beton, a transforma noroiul in lava si pulverizeaza instantaneu orice material organic.

Farfuria adolescentului masoara 106,68 centimetri in diametru. "Am facut o mica gaura in farfurie si am lipit o teava PVC pe spate", a scris Eric pe YouTube.

"Lumina trece prin gaura si loveste plasticul translucid de la capatul tevii. Tot ce a trebuit sa fac a fost sa o directionez o singura data si sa marchez locul. Atata vreme cat tinta nu indeparteaza caldura prea repede va topi sau vaporiza aproape totul destul de repede. Am vaporizat carbon, lucru care se intampla de obicei la 3.593 grade Celsius".

Tanarul american si-a numit inventia "R5800 Solar Death Ray".

Din nefericire pentru Jacqmain, "R5800 Solar Death Ray" s-a sinucis. Mai precis, a ars intr-un incendiu produs chiar de ea in magazia unde era stocata. "Da, s-a sinucis", a comentat Jacqmain pe YouTube. "Este foarte posibil sa fie chiar ea cea care a pornit focul. Nu a mai ramas nimic din ea".

Insa americanul nu s-a lasat descurajat de intamplare. El lucreaza acum la o alternativa si mai puternica. "La cea noua intentionez sa folosesc 32.000 de oglinzi", a mai spus el.

Sursa: Antena3

Foto: Daily Mail

Intram in "Anul Iepurelui"!... Calugar shaolin, lovit in testicule la China's Got Talent!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x