Antena Căutare

Reacția unei mame după ce fiul ei a primit teme pentru vacanță a devenit virală. Ce mesaj a transmis femeia în mediul online

O mamă a împărțit internetul în două, după ce și-a exprimat nemulțumirea că fiul ei, aflat în clasa a 5-a, a primit teme de vacanță. Iată ce mesaj a putut să transmită în mediul online!

Reacția unei mame după ce fiul ei a primit teme pentru vacanță a devenit virală. Ce mesaj a transmis femeia în mediul online Galerie
Reacția unei mame după ce fiul ei a primit teme pentru vacanță a devenit virală. Ce mesaj a transmis femeia în mediul online | Profimedia

Profesorii le-au cerut elevilor să citească mai multe lecturi suplimentare în perioada vacanței de vară, iar femeia a abordat acest subiect, ceea ce a dus la mai multe păreri din partea internauților.

Citește și: Cerința surprinzătoare a unui elev, în timpul Evaluării Naționale. Ce i-a spus unei profesoare: „Îi citesc pe față îngrijorarea”

Ce mesaj a transmis mama supărată că fiul ei a primit teme de vacanță

Mesajul acesteia a fost adresat site-ului „Educație prin Lectură”. Iuliana S. a explicat că fiul ei a primit ca temă de vacanță să citească 15 cărți și să noteze impresiile sale într-un caiet de lectură. Din punctul ei de vedere, această sarcină este inutilă, argumentând că timpul de vacanță ar trebui să fie destinat relaxării. În plus, banii care s-ar duce pe cărți i-ar putea folosi pentru concediu.

Articolul continuă după reclamă

„Mă numesc Iuliana S. și sunt mama unui băiat de clasa a V-a. Copilului meu nu-i place să citească, preferând de mic mijloacele electronice. Noi avem o gândire modernă și nu suntem de acord să-l forțăm să citească dacă lui nu-i place, așa cum nici pe noi adulții nu ar fi corest să ne forțeze cineva să vedem o piesă de teatru, de exemplu, dacă nu ne place teatrul în general.

Diriginta clasei în care învață copilul meu este și profesoară de limba și literatura română. Le-a dat o listă de lecturi suplimentare pentru vacanța de vară. Problema este că trebuie să țină și un caiet în care să scrie despre fiecare lectură câteva răspunsuri. Trebuie să le citească obligatoriu. Nu mi se pare normal așa ceva din mai multe motive:

1. Este vacanță sau oră de lectură? Copilul meu în loc să se relaxeze în vacanța mare trebuie să stea să citească în fiecare zi ca să termine lista doamnei? Este normal așa ceva?

2. Metoda e după vremea mea. Așa primeam și eu temă acum 25 de ani. Nu ne mai modernizăm deloc?

3. Eu cu ce am greșit să stau să cumpăr acum 15 cărți? Poate vreau să mergem să ne relaxăm un weekend la munte de banii respectivi. Să se dea liste cu lecturi suplimentare și obligatorii când școala o să fie în stare să suporte costurile!

<<Harun şi marea de povești>> de Salman Rushdie
<<O buclă în timp>> de Madeleine L’Engle
<<Recreația mare>> de Mircea Sântimbreanu
<<Emil și detectivii>> de Erich Kastner
<<Istoria lui Răzvan>> de Horia Corcheş
<<Val şi cetatea sufletelor>> de Ana Alfianu
<<Vântul bate la uşă>> de Madeleine L’Engle etc!!!!!!!

Doresc să aflu dacă profesoara are dreptul la anul, în septembrie să-l penalizeze pe copilul meu dacă nu rezolvăm această sarcină! Eu refuz să-mi supun copilul la asemenea tratament în lunile lui de vacanță!”, a transmis mămica în mediul online.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mesajul mamei a împărțit internetul în două

Mesajul Iulianei S. a generat o serie de reacții pe rețelele de socializare, atât de susținere, cât și de critici. În timp ce unii părinți s-au arătat de acord, precizând că temele de vacanță ar trebui să fie mai flexibile și adaptate nevoilor fiecărui copil, alții au criticat atitudinea mămicii.

„Ai auzit de bibliotecă? Acolo poți împrumuta cărți și citi pe gratis. Da, sigur nu îl stresa pe copil, cui ii trebuiesc oameni care gândesc?”/„Tot disprețul pentru distinsa mama care sigur nu a citit nici măcar <<Arici Pogonici>>! Vorba Dvs. are biblioteci, dar din păcate nu sunt situate lângă restaurante, grădini de vară, lângă grătare, etc.,etc. Ce-i trebuie copilului lectură? Să-și depășească cumva părinții??”/„Iuliana este o incultî și vrea să își protejeze copilul de cultură, simplu. Ea e modernă”/„Greșeală este a dvs. nu trebuia lăsat copilul sa se relaxeze de mic cu mijloacele electronice, copilul trebuie îndreptat către lectură. Am elevi care nu au citit nici o poveste până la clasa a VII-a!”

Citește și: „Elevul-minune” din Alba care nu mai dă Evaluarea Națională. A obținut punctajul maxim la Olimpiada de Matematică din 2023

Ce a putut să facă o soacră furioasă, chiar în ziua nunții. Femeia s-a dezlănțuit și i-a speriat pe invitați. Ce a pățit... Iluzie optică virală. Privește atent imaginea alb-negru și spune câte cercuri observi. Care este răspunsul, de fapt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică Vineri, 28.06.2024, 11:19
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x