Căutare Live

Realizare uriaşă în domeniul ştiinţei! Cercetătorii americani au reuşit să facă obiectele invizibile

Până acum, am văzut obiecte invizibile doar în filme. Ei bine, datorită cercetătorilor americani de la Universitatea din Rochester, acest lucru este posibil şi în realitate.

Cercetătorii americani au reuşit să creeze o tehnologie prin care obiectele devin invizibile

Până acum, am văzut obiecte invizibile doar în filme. Ei bine, datorită cercetătorilor americani de la Universitatea din Rochester, acest lucru este posibil şi în realitate.

Fizicienii au descoperit un mod de a ascunde vederii obiecte masive folosind lentile ieftine şi deja disponibile pe piaţă, printr-o tehnologie care pare inspirată din paginile seriei "Harry Potter". Sistemul de camuflare, intitulat "Rochester Cloak", seamănă cu echipamentele din cabinetul unui medic oftalmolog. Astfel, atunci când un obiect este plasat în spatele unor lentile, acesta "dispare".

"Din ce ştim noi, acesta este primul sistem de camuflare optică care este capabil să ascundă vederii un obiect tridimensional, din orice direcţie ar fi privit acesta", a declarat Joseph Choi, un student care a participat la realizarea sistemului.

În testele pe care le-au efectuat, cercetătorii au reuşit să facă invizibile o palmă umană, un chip şi o riglă, fiecare dintre acestea devenind "invizibile", în timp ce obiectele din spatele lor erau vizibile. De asemenea, sistemul poate fi realizat cu costuri foarte mici. Oamenii de ştiinţă au cheltuit puţin peste 1.000 de dolari pe materialele folosite şi cred că ar putea reduce şi mai mult costurile.

De-acum, o să vă placă și baletul: Iată ce a făcut o dansatoare în timpul unui spectacol!... Atragi bărbații ca un magnet? E clar, TU ești cea mai sexy femeie a horoscopului!...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri