Antena Căutare

Recensamant in Cehia: Peste 15.000 de cetateni s-au declarat adepti Jedi

Peste 15.000 de cehi au declarat religia lor este cea a cavalerilor Jedi din epopeea cinematografica „Razboiul Stelelor”, conform rezultatelor unui recensamant oficial publicate joi, majoritatea din cei 10,5 milioane de locuitori refuzand sa declare o religie, transmite AFP.

"Numerosi oameni adera la valorile morale ale cavalerilor Jedi din saga Razboiul Stelelor", a precizat, intr-un comunicat, Biroul de Statistica din Cehia.

Acesti filosofi-razboinici care actionau pentru mentinerea pacii si care fost creati de George Lucas au numerosi sustinatori si in tari precum Noua Zeelanda, Australia, Canada si Marea Britanie.

La recensamant, 15.070 de cehi au declarat ca adera la convingerile cavalerilor Jedi, comparativ cu cele 1.083.899 de persoane care s-au declarat catolice si 707.649 care si-au declarat credinta in Dumnezeu, dar fara a apartine vreunei biserici.

"15.000 de aderenti - populatia unui mic oras - nu reprezinta un fenomen social neglijabil", a comentat Stanislav Drapal, directorul adjunct al Biroului de Statistica.

La Praga, 3.977 de oameni s-au declarat adepti ai cavalerilor Jedi, echivalentul a 0,31% din populatia Capitalei.

"Am introdus aceasta optiune (in recensamant) in ciuda unei dezbateri inflacarate pentru a sti daca acest lucru este sau nu serios. Insa nu este treaba statisticienilor sa spuna ce este sau ce nu este o religie", a spus Stanislav Drapal.

Aproape 5 milioane de persoane nu au completat rubrica ''religie'' din formularul de la recensamant.

Sursa: Fin.ro

Foto: starwarsloan.webs.com

VIDEO! SUA: Cainele cu noua vieti... VIDEO! Pentru impatimitii de sporturi nautice: S-a inventat skijet-ul delfin!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x