Antena Căutare

Cât de mult îți poți ține respirația sub apă? Un spaniol a bătut orice record

Douăzeci și patru de minute și 3,45 secunde este recordul pentru cea mai lungă respirație oprită voluntar (apnee) sub apă de către un bărbat.

Douăzeci și patru de minute și 3,45 secunde este recordul pentru cea mai lungă respirație oprită voluntar (apnee) sub apă de către un bărbat.

Recordul a fost atins la Barcelona, la 28 februarie 2016, de către freediver-ul profesionist, spaniolul Aleix Segura Vendrel, în cadrul celei de-a XVII-a ediții a Mediterranean Dive Show, informeaza agerpres.ro.

Tipul de respirație sub apă practicat de deținătorul recordului a fost "apneea static asistată după oxigenare", în cadrul căreia freediver-ul a putut inspira oxigen pur o anumită perioadă înainte de scufundare.

În cadrul acestui acestui tip de apnee Freediver-ul trebuie să își ține respirația cu căile respiratorii aflate complet sub apă și corpul nemișcat pentru o cât mai bună și lungă conservare a resurselor de oxigen. Această subcategorie a Freediving-ului este diferită de apneea statică clasică, în care freediver-ului îi este interzisă inspirarea de oxigen pur înainte de competiție sau record.

În martie 2016, Aleix Segura Vendrel declara că este foarte bucuros că a reușit să obțină recordul, pentru că atingerea performanței l-a implicat nu numai pe el, dar și pe mulți alți oameni.

"Aceasta rămâne un spectacol și un câmp experimental, mai degrabă decât apneea ca sport, care este ceea ce de fapt ne interesează pe toți. Dar sper că și acest record poate fi interesant și amuzant pentru oameni" a adăugat spaniolul.

Alexis Segura Vendrel deține și recordul național la categoria apnee statică clasică, pentru o respirație oprită timp de 10 minute.

Recordul anterior în ceea ce privește cea mai lungă respirație ținută voluntar sub apă a fost atins în 2012, danezul Stig Severinsen reușind să își țină respirația timp de 22 de minute.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nativi din Gemeni, fiți pe fază, persoana iubită vă va face ziua excelentă! Horoscopul zilei de marţi, 31 mai... Zodia care nu suportă minciuna! O minți, o pierzi pentru totdeauna!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x