Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Record in Spania. O britanica a nascut un copil de 6,2 kilograme

O britanica in varsta de 40 de ani a nascut, pe cale naturala, o fetita de 6,2 kilograme, fiind cel mai mare bebelus venit pe lume in Spania

Femeia care a dat nastere bebelusului gigant nu a necesitat injectie epidurala. Aceasta a nascut miercuri dimineata, la ora 4:43. “Stiam ca este un copil mare, dar nu atat de mare”, a declarat Maxime Marin, mama fetitei.

Conform medicilor, cele doua se simt foarte bine. Seful Pediatriei de la Spitalul din Denia, medicul Hector Boix, a explicat ca micuta se afla sub observatie. “Primele ore din viata unui bebelus sunt extrem de importante, deoarece trebuie sa observam modul in care evolueaza, daca ii scade nivelul de zahar din sange sau nu. Cu totii stim ca micutii sunt destul de pasivi, incat nu se trezesc nici pentru a manca”, a explicat Boix.

Maxime Marin, de nationalitate britanica, locuia cu partenerul ei columbian in Alicante, Spania. Cei doi mai au trei copii, iar la nastere, fiecare dintre ei a cantarit peste 4,5 kg.

In Spania, femeile care au adus pe lume copii macrosomici au necesitat interventie chirurgicala, astfel ca evenimentul de miercuri este o premiera.

Foto: El Pais

Recomandari