Antena Căutare

Record mondial: Pictura contemporana chinezeasca, vanduta cu 46,5 milioane de euro

O pictura a artistului chinez Qi Baishi a fost vanduta la licitatie, duminica, la Beijing, contra sumei de 425,5 milioane de yuani (46,5 milioane de euro), acesta fiind un record mondial pentru o opera contemporana chinezeasca, a anuntat casa de licitatii China Guardian.

Pictura realizata in 1946, cu dimensiunile de 100 centimetri x 266 centimetri, reprezinta un soim asezat pe o ramura de pin.

Lucrarea ocupa locul al doilea in clasamentul celor mai scumpe opere de arta vandute in China. Recordul a fost stabilit in 2009, pentru o opera de Huang Tingjian, vanduta la licitatie pentru 47,87 milioane de euro.

Qi Baishi (1864-1957) este unul dintre artistii chinezi cei mai prolifici si cel mai bine cotati din secolul al XX-lea. Operele sale prezinta frumusetea naturii in formele ei cele mai simple - plante, insecte, pesti, pasari si crustacee.

In anul 2010, China s-a clasat pe primul loc in ceea ce priveste comertul mondial cu obiecte de arta, devansand Statele Unite si Marea Britanie.

sursa/foto: Antena3.ro

Tigru de plus, "alungat" cu elicopterul de pe un teren de golf... Misterul particulei lui Dumnezeu, elucidat pana la finalul anului 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x