Căutare Live

RECORD MONDIAL! Un bărbat a înotat 157 de zile în jurul Regatului Unit fără să pună piciorul pe uscat. Cum a reușit o asemenea performanță

Britanicul Ross Edgley a doborât un record mondial fantastic după ce a înotat 157 de zile în jurul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord fără să pună piciorul pe uscat, devenind prima persoană care a reușit o asemenea performanță, relatează Press Association.

Britanicul Ross Edgley a doborât un record mondial fantastic după ce a înotat 157 de zile în jurul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord fără să pună piciorul pe uscat, devenind prima persoană care a reușit o asemenea performanță, relatează Press Association.

Trei sute de înotători l-au însoţit pe bărbatul în vârstă de 33 de ani în cea de-a 157-a zi a cursei sale, cu o lungime totală de 2.883 kilometri în jurul Marii Britanii, încheiată duminică în Margate din comitatul Kent, locul de unde a luat startul, la 1 iunie.

După ce a părăsit oraşul din Kent în prima zi a lunii iunie, Edgley a înotat în sensul invers acelor de ceasornic şi nu a mai pus piciorul pe uscat.

Înainte de a porni în aventură, britanicul a estimat că va avea nevoie de circa o sută de zile. ''Îmi pare rău că am întârziat'', le-a spus el membrilor familiei care l-au întâmpinat duminică pe plajă, împreună cu sute de alte persoane., relatează agerpres.

Edgley a recunoscut că este puţin cam ameţit după cinci luni petrecute pe apă, fie înotând, fie la bordul bărcii care l-a însoţit, şi a declarat că se simte emoţionat.

RECORD MONDIAL! Un bărbat a înotat 157 de zile în jurul Regatului Unit fără să pună piciorul pe uscat. Cum a reușit o asemenea performanțăRoss Edgley

''A trebuit să-mi pun ochelarii de înot. Devenisem foarte emoţionat. Am crezut că o să cad. Şi apoi am început să alerg... a fost o greşeală. Eram foarte ameţit'', a mărturisit înotătorul pentru Red Bull TV.

Edgley a înotat până la douăsprezece ore pe zi, chiar şi noaptea, şi a avut de înfruntat numeroase pericole, precum curenţi puternici, temperatura scăzută a apei, furtuni şi meduze.

Aventura şi-a spus cuvântul asupra corpului său din cauza expunerii prelungite la apă sărată şi a costumului de înot.

Edgley a fost însoţit în cursă de navigatorul Matthew Knight care l-a susţinut de la bordul catamaranului Hecate.

În cea de-a 74-a zi a călătoriei pe apă în jurul ţărmului Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, la 14 august, britanicul a doborât recordul mondial pentru cea mai lungă deplasare înot. Precedentul record a fost deţinut de Benoit Lecomte care a petrecut 73 de zile înotând în Oceanul Atlantic, în 1998.

MESAJE DE PAŞTE: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnul... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Ce este grăsimea abdominală. 4 motive care pot duce la apariția acesteia
Grăsimea abdominală, așa cum îi spune și numele, este acea grăsime care se acumulează în zona abdomenului. Cunoscută și drept grăsime viscerală, aceasta acaparează organele abdominale, printre care ficatul și intestinele. Aceasta este extrem de periculoasă pentru sănătatea noastră și poate duce la creșterea riscului de a face diabet.
Catine.ro
Ultimele știri