Antena Căutare

Recorduri "frikis": cea mai grea carte din lume descrie 68 de asasinate!

Desi pare greu de crezut, cartile au si ele recordurile lor: cea mai grea opera prezinta toate omorurile din romanele Agathei Christie, cea mai mica se poate citi la microscop!

Cartea-i groasa. Contine descrierile a 68 de asasinate: 12 omoruri cu venin, sase strangulari, doua injunghieri si o moarte cu arma de foc. 4.032 de pagini, 8.04 kilograme. 12 novele si 20 de povesti ale reginei suspansului, Agatha Christie. Vorbim despre cea mai "grea" carte din lume, care compileaza toate operele de succes ale scriitoarei engleze. Volumul a fost tras in editie limitata, undeva in jurul a 500 de exemplare.

In opozitie, cea mai mica opera tiparita a fost "trasa" in 1996, in Siberia. E vorba despre "Camelonul" lui Cehov, o lucrare de 0,9 pe 0,9 milimetri, care se poate citi numai cu ajutorul unui microscop. Sunt numai doua dintre recordurile cartilor, dar nu unicele.

De exemplu, din Brazilia vine cel mai tanar scriitor din lume. La cinci ani si 302 zile, Adauto Kovalski da Silva s-a suparat, intr-o zi de octombrie 2005, a scris o carte si a urcat-o pe e-book. "Harry Potter" sta bine la vanzari, "Talismanele mortii" vanzandu-se intr-un ritm de 5.700 de exemplare pe minut in primele 24 de ore de la lansare!!! Adica 8,3 milioane de bucati in 24 de ore!"

Prin 1667, colonelul englez Robert Walpole a imprumutat o carte. A uitat sa o aduca inapoi la biblioteca. O ruda de-a sa, Sir John Plumb, a gasit-o si a restituit-o, dar 288 mai tarziu!

Aaron Sass este baiatul care a invartit o carte mai bine de sase minute pe deget.

Mohammadpourkarkaragh - cel mai lung nume de familie din istoria Jocurilor Olimpice!... Nu te pune cu porcii spinosi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x