Recuperare uimitoare. Cum și-a revenit bărbatul după ce a fost electrocutat la 14.000 volți

Matt Manzari, acum în vârstă de 31 de ani, a trecut printr-o experiență marcantă, atât fizic, cât și psihic.

Recuperare uimitoare. Cum și-a revenit bărbatul după ce a fost electrocutat la 14.000 volți

profimedia

Pe când avea doar 24 de ani, Matt trăia cea mai bună perioadă a sa, fiind pasionat de wakeboarding și wakeskating, două sporturi nautice incredibile. La vârsta de 15 ani, compania Nike a încheiat un parteneriat cu el.

Matt, originar din Florida, a trecut printr-o experiență tragică în 2014. Tânărul era în curtea bisericii și se ocupa de grădină, moment în care a fost electrocutat. El se afla pe o bucată de metal care a condus curentul electric direct la organism de la un stâlp de electricitate. Aproximativ 25% din pielea de pe corp i s-a topit din cauza șocului.

Tânărul a suferit arsuri de gradul 4 și 5 pe 25% din corp. Când a fost electrocutat, prin corpul lui au trecut 14.000 volți echivalentul a șase scaune electrice.

Matt, care era pe atunci un tânăr absolvent al Universității din Tennessee, se oferise să îi ajute pe cei de la biserica locală să curățe curtea de uscăciuni. Din nefericire, el nu purta echipamentul necesar pentru activitățile pe care le desfășura, lucrând în preajma stâlpilor de înaltă tensiune, cu fierăstrăul electric.

Vezi mai multe imagini în GALERIE FOTO

Experții au aproximat că pentru un scaun electric se folosesc între 2.000 și 2.200 de volți. După acest șoc, Matt a stat în comă o săptămână și a fost în pericol de a dezvolta infecții cutanate din cauza rănilor. Din fericire, tânărul a reușit să re recupereze complet, dar cicatricile i-au rămas.

La locul teribilului accident de muncă a sosit și soția lui, Bobbye Jean, care era pe atunci însărcinată. Ea era în interiorul bisericii și s-a grăbit să îi sară soțului ei în ajutor, dar a fost terifiată de starea în care l-a găsit.

Curentul electric care i-a trecut prin organism a fost atât de puternic încât i-a topit pielea, ligamentele și mușchii și a lăsat să se vadă coastele și clavicula. Din cauza arsurilor grave, medicii nu îi dădeau mari speranțe și chiar se gândeau să îi amputeze un braț.

Cu toate acestea, el a reușit să se recupereze miraculos, după ce a petrecut 3 luni în spital și a suferit 70 de operații. Deși recuperarea a fost una înceată și dificilă, Matt și soția lui au avut răbdarea necesară, așteptând regenerarea țesuturilor și a nervilor.

După perioada lungă de recuperare, Matt s-a întors la pasiunea lui, wakeskating, și a reușit, în ciuda tuturor posibilităților. Medicii au declarat că șocul electric este posibil să îi fi afectat și creierul și nu îi ofereau prea multe șanse pentru a-și recupera viața de dinainte de accident.

El a reușit, în mod miraculos, să își revină complet, niciun organ de-al său nu a cedat, așa cum se așteptau medicii, iar țesuturile și grefele de piele au fost un succes. La aproape 7 ani de la cumplintul accident, Matt duce o viață normală, se bucură de cei doi copii ai săi și își urmează pasiunea, wakeskating.

“Cu siguranță vezi viața cu alți ochi după ce ți-ai înfrânt moartea”, a declarat Matt, potrivit Daily Mail.

Ultimele știri