Antena Căutare

Revoltător! A fost declarat nevinovat după ce a stat 831 de zile în închisoare

Un român stabilit în Spania a trăit prin clipe de groază.

Un român stabilit în Spania a trăit prin clipe de groază.

La data de 17 mai 2016, Nicolae Stan a fost acuzat de uciderea unui întreprinzător în construcții, pe nume Luis Lazano. Fapta s-a petrecut la domiciliul cetățeanului spaniol din Villar del Olmo, în regiunea Madrid.

Românul a fost considerat principalul suspect. Drept urmare, Nicolae Stan a fost închis pentru 831 de zile, în așteptarea judecății. Parchetul a cerut o pedeapsă pentru Nicolae Stan de 20 de ani de privare de libertate și 80.000 de euro daune morale pentru soția și fiica victimei. Potrivit parchetului, Stan, ”în compania altor persoane neidentificate și în acord cu acestea”, circula cu mașina sa Citroen Berlingo albă, lângă barul Boletus din Eurovillas, unde se afla în acea zi întreprinzătorul.

Conform teoriei procurorilor, când omul de afaceri a ajuns la casa sa, Stan l-a atacat ”lovindu-l la spate, brațe și cap, ceea ce l-a determinat să cadă pe podea, semi-inconștient”, urmând ca apoi să-l omoare.

De curând însă, un juriu popular l-a declarat pe Nicolae Stan, 39 ani, nevinovat de acuzația de omor a constructorului Luis Lozano. Procesul, desfășurat în secția 16 a Tribunalului Provincial din Madrid, a avut opt sesiuni, în care, pe lângă acuzat, au mai depus mărturie aproximativ 20 de martori și alți 22 de gardieni civili.

Deși proba de ADN a fost principala dovadă a acuzării împotriva lui, nu s-a dovedit că Stan era acolo la locul și la momentul crimei. “Interpretarea nu poate fi univocă”, a rezumat magistratul. Cum muncitorul român era singurul suspect de crimă, acum ancheta va trebui reluată de la zero. Urmează ca Parchetul să facă apel, însă șansele de a schimba sentința sunt minime.

Citește și: Pedeapsă cu închisoarea pentru un tânăr de 29 de ani. A fost oprit de polițiști pe stradă și încătușat

Sursă: Libertatea
Sursă foto: ziarulromanesc.es

Și-a părăsit soțul și cei trei copii. După câteva zile bărbatul i-a trimis o scrisoare: „Nu vreau să mai treacă încă o z... Românul Cornel Feruţă şi argentinianul Rafaël Grossi, în cursă cot la cot la conducerea Agenţiei Internaţionale a Energi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x