Antena Căutare

Romanele de dragoste, cărţile scriitorilor români şi cele de specialitate se vând cel mai bine în anticariate

Romanele de dragoste, cărţile scriitorilor români şi cele de specialitate se vând cel mai bine în anticariate. Românii se înghesuie să cumpere cărţi la preţuri mici, în condiţiile în care, în librării, le găsesc chiar şi de zece ori mai scumpe. Anticariatul a devenit astfel o adevărată afacere pentru patroni, dar şi o sursă de venit pentru o mulţime de oameni care îşi vând cărţile. Cine şi-a citit toată biblioteca poate face bani frumoşi.

Romanele de dragoste, cărţile scriitorilor români şi cele de specialitate se vând cel mai bine în anticariate. Românii se înghesuie să cumpere cărţi la preţuri mici, în condiţiile în care, în librării, le găsesc chiar şi de zece ori mai scumpe.

Anticariatul a devenit astfel o adevărată afacere pentru patroni, dar şi o sursă de venit pentru o mulţime de oameni care îşi vând cărţile. Cine şi-a citit toată biblioteca poate face bani frumoşi.

Printre rafturile tixite de cărţi, multe citite acum ani de zile, vizitatorii se simt ca într-o maşină a timpului. Deşi se află la câţiva paşi de librării, tot mai mulţi oameni calcă pragul anticariatelor.

Nu doar nostalgicii vin aici. Studenţii şi elevii vânează cărţile ieftine. Vanessa este în clasa a 12-a. S-a obişnuit ca, în fiecare zi, după ore, să meargă în anticariat.

Vanessa: N-am intrat cu un scop. Am vrut doar pur si simplu să îmi caut o carte pe care să o citesc.

Dinică Ionuț Claudiu, anticar: Caută diverse tipuri de cărți, literatură în limba română, cele mai multe cărți, cărți de specialitate. N-au fost probleme mari, categorii de vârstă care să lipsească cu adevărat.

Dacă atunci când auziți cuvântul anticariat vă gândiți la spații mici, îmbâxite, pline de cărți vechi aflați că anticariatele s-au schimbat mult în ultimi câțiva ani. Acum aici puteți găsi cărți sigilate, în stare perfectă, la prețuri considerabil reduse.

Cele mai vândute cărţi sunt cele de dragoste. Autoarele Sandra Brown şi Daniel Steel au rămas în top. Şi literatura autohtonă este însă căutată, iar Ion Creangă se vinde cel mai bine.

Cât despre anticari, aceştia caută în special romane ale autorilor cunoscuţi, care au dispărut însă din librării.

Valoarea operelor creşte considerabil dacă se află în stare bună. Şi pentru mulţi oameni, anticariatul a devenit o sursă de venit. Îşi vând rafturi întregi din bibliotecă.

Dinică Ionuț Claudiu, anticar: Publicul vânzător este cu siguranţă mai îmbătrânit decât cel cumpărător, sunt oameni care au strâns la viaţa lor cărţi şi vor să vândă. Fie că nu mai au loc în casă, fie că le-au terminat de citit. Oameni care au moștenit un apartament, vor să scape de cărțile din apartament.

Cei care vând primesc între 50 de bani şi 100 de lei pentru un volum.

Pisicile aveau convulsii și se aruncau în mare, oamenii erau diagnosticați cu "boala pisicii dansatoare". Deza... Se joacă cu tigrii, face duș cu cimpanzeii și chiar se luptă cu elefanții! Acest tânăr se intitulează un „Tarzan modern”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x