Antena Căutare

Romania in colaps: seceta a afectat productia de cacadara!

Din cauza secetei prelungite, padurarii din Gorj sunt la un pas de tragedie: nu-si mai pot face planul la productia de macese, popular, cacadara ori scobicea. In fata acestei adevarate drame, intrega tara ar trebui sa se mobilizeze

O stire ne-a strepezit gurita in ultima vreme: din cauza secetei, productia de cacadara este in pericol! Toate posturile de televiziune au preluat-o, e "viral" pe net, intreg cuprinsul Romaniei vuieste: NU MAI AVEM MACESE!!! Si nu-i de gluma!

Noua ne arde de scandalul din politica, de ce spun Ponta ori Basescu, daca Piti va juca ori nu cu Matel pe dreapta contra Andorrei, daca Primaria mai are ori nu bani sa continue scurmatul la metroul din Drumul Taberei, dar toti ignoram cruda realitate: in Gorj, padurarii sunt la un pas sa nu-si faca norma de macese recoltate din zonele montane. Arbustul deciduu e mai mult gol, fructele lipsesc cu desvarsire, ei, sarmanii, si-au propus, ca pe vremea lui Sita, 60 de tone de macese si nu pot face nimic! Dar absolut nimic! Mai mult, risca sa nu-si indeplineasca productia la export. Va dati seama ce va scrie "The Sun"? Ce va spune Angela Merkel? Cum ne vor privi americanii? Asa vrem noi sa intram in Schengen, fara un buzunar de cacadara de om?

In plus, milioanele de pensionari sunt afectate. Macesul prevenea diareea, tusea batraneasca, viermii intestinali. Facea minuni si la palpitatii. La bietii oameni nu se mai gandeste nimeni in tara asta?

Ar fi cateva solutii, dar cineva trebuie sa miste un deget: am putea cere capsunarilor din Spania sa-si intrerupa, macar pentru cateva saptamani, procesul de culegere; ar putea trece pe macese; am putea discuta cu cateva republici surori din Africa ori Asia, acolo unde acest arbust-minune creste; sute de mii de oameni ai muncii din Nouakchott, Mauritania, cei din Banjul ori cei din districtul Koinadugu, din Sierra Leone, s-au aratat dispusi sa ajute poporul roman-frate, greu incercat; ar mai fi si varianta intrunirii CSAT-ului, care sa ia decizia deschiderii Rezervelor Naturale de Macese.

Sau le-am putea face un ceai, fara lamaie, neindulcit, celor care scriu astfel de vesti!

Un mineral rar care nu se gasea decat pe Luna a fost descoperit in Australia... O pictura dintr-o biserica romaneasca anunta atentatele de la 11 septembrie 2001...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x